Бедоя готов за маратонец, пробягал е 14 км срещу Лудогорец


Бедоя готов за маратонец, пробягал е 14 км срещу Лудогорец

1512 0

Халфът на "Левски" Мигел Бедоя е пробягал фантастичните 14 километра по време на мача с Лудогорец за купата на България. "Сините" спечелиха реванша с 1:0 се класираха за финала.

"Разбрах го, когато ни дадоха данни от системата, не можех да повярвам. Истината е, че те са много добър отбор и те карат да тичаш много. Аз винаги съм показвал добра физическа форма. Ако трябва да атакувам, трябва и да се връщам назад", обясни самият Бедоя.

Испанецът беше награден за играч номер 1 на 28-ия кръг. Той вкара два гола при разгрома с 5:0 над Хасково.

"За съжаление сме втората шестица, но напоследък показваме много добри игри. Притежаваме добър отбор, имаме добра подкрепа от публиката и това се вижда на терена. Най-важното е, ако можем да спечелим Купата на България“, пожела си Бедоя.

"В началото на шампионата имахме доста проблеми. Играчи идваха, напускаха, имаше смяна на треньора. Аз съм част от новите играчи, които имат нужда от адаптация. Вече се чувстваме удобно заедно на терена и го показваме. Головете, които отбелязваме, говорят за това нещо. От всеки треньор има какво да се научи. Накрая това, което има значение, са резултатите. Когато побеждаваш, отборът придобива самочувствие и нещата се подреждат. Затова сега берем плодовете на труда си“, продължи той.

Бедоя говори и за бъдещето си.

"Няма нищо общо дали Аниете ще остане в "Левски" с мен. Аз имам още една година договор. За абсолютно всички е ясно, че в края на сезона трябва да седнем и да поговорим, за да видим каква ще бъде ситуацията. 4 месеца съм без заплата, а ние сме професионалисти. Искаме да направим така, че нещата да се подобрят, да спечелим Купата", обясни халфът.

"За българския футбол това, което знаех е за феновете. Познавах по-големите отбори в България. За да взема решението да дойда тук, значи съм знаел какъв отбор ме иска. Разликата, която има между Испания и тук, са терените. На чужд терен не се получава играта, която искаме, по тази причина“, сподели впечатленията си Бедоя.

"София е европейска столица, има достатъчно неща, които да се правят, доволни сме от живота тук. Много сме доволни от подкрепата, която чувстваме. Ситуацията е деликатна, но всеки иска да върви напред. С българския език – горе-долу вече се разбирам, но да го говоря е друг въпрос", завърши испанецът.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички