Спас Русев няма опасение за участието на Левски в Европа и отговори на Тръст "Синя България"


Спас Русев няма опасение за участието на Левски в Европа и отговори на Тръст "Синя България"
Снимка: Оф. сайт на Левски

3095 0

Собственикът на Левски Спас Русев коментира за първи път появилата се информация, че клубът е заплашен с изхвърлен от еврипейските клубни турнири за две години. Именно такава информация бе публикувана в сайта на УЕФА, ако до 28 февруари не се платят просрочени задължения от септември.

"Левски не е спрян от участие от европейските клубни турнири. Просто в писмото на УЕФА се казва, че до края на февруари 2019 г. трябва да погасим определени задължения, за да бъдем допуснати до участие. Това е стандартна процедура на УЕФА. Всичко това е предвидено и планирано, така че не виждам никакви притеснения и опасения за Левски", заяви Русев пред "Блиц".

Той заяви, че е готов да даде своята оставка като отговор на обвиненията на Тръст "Синя България", че не може да се справи с управлението. "Да бъдеш президент или председател на Надзорния съвет на клуб като Левски с изключително високи претенции и цели, е един от най-горещите столове, които могат да се заемат. И това се доказва повече от 10 години. Аз не приемам моята позиция като председател на Надзорния съвет на Левски като привилегия, а като отговорност и шанс, който ми е даден в живота. Но аз нося отговорност в рамките на позицията, която заемам. В тази връзка ще направя едно важно уточнение - аз не съм мажоритарен собственик на Левски, а най-големият акционер в клуба с малко по-малко от 50%.

Ако тръст "Синя България" имат управленска структура, бизнес план и модел, който би направил клубът печеливш и финансово успешен, моля да я представят. Аз зная, че Павел Колев също изготвя програма, която ще бъде представена в следващите дни. Но ако тръст "Синя България" има такава програма, аз съм готов в началото на следващата 2019 г. да свикам Общо събрание, за да я разгледаме. Готов съм да си подам оставката като председател на Надзорния съвет и ще призова и останалите членове на Надзорния съвет и на Управителния съвет да подадат оставка, за да може новият изпълнителен директор Павел Колев съвместно с тръст Синя България и всички онези, които имат право на номинации да номинират новите членове на Управителния съвет. Аз с моя глас ще ги подкрепя", допълни още той.

А каква е сумата, която от Левски трябва да платят до края на февруари - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички