Батков потуши напрежението, плати за септември


Батков потуши напрежението, плати за септември
Снимка: БГНЕС

1396 0

Футболистите на "Левски" получават по 60 процента от две заплати, с което ще бъде потушено напрежението около забавените пари, пише "Труд". Собственикът на клуба Тодор Батков внесе спокойствие на среща вчера с лидери на тима начело с капитана Владимир Гаджев. Играчите посетиха кантората на адвоката на ул. "Алабин".

По неофициална информация Батков не е обещал "златен дъжд". Провалът на проекта "Южен поток" лиши "Левски" от дълго чаканото финансово благоденствие. Батков обаче е успокоил достатъчно отбора, за да не се разбягат футболистите чрез късане на договорите по вина на клуба.

Собственикът и играчите са се разбрали, че ако има подходяща оферта към "Левски" и някой иска да напусне, ще се стигне до трансфер. Динамо (Минск) предлага 5-цифрени суми на "сините" в евро за Антонио Аниете и Владимир Гаджев. "Герена" обаче разчита да напълни най-добре касата чрез продажба на Божидар Краев в Италия.

Сега преведоха парите за септемврийската заплата, а следващата седмица ще дадат октомврийската. "Левски" след няколко дни ще има да дава и ноемврийската, която обаче заедно с остатъка за предходните две ще бъде получена в началото на януари. Адвокатът трябва да осигури в следващите 2 седмици и около 1 млн. лв. за изчистване на дългове за лиценза. Не е изключено той да даде акции в замяна на сума, която да закърпи бюджета. Потаен кръг от бизнесмени ту иска, ту не иска "синия" клуб, без да афишира лице. Тези хора обаче не са готови да плащат сериозна сума за мажоритарния пакет акции.

Наджиб Амари няма да играе срещу Славия в събота. Контузеният алжирец вече е пуснат във ваканция и се прибра в дома си във Франция.Очаква се обаче лекуващите се Аймен Белаид и Мигел Бедоя да са готови.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички