Играчите на "Левски" на среща с Батков за заплатите


Играчите на "Левски" на среща с Батков за заплатите
Снимка: БГНЕС

1194 0

Предстои ключова среща на водещите футболисти в "Левски" с Тодор Батков.

Клубът закъса финансово - отборът не е получил заплатите за септември и октомври, а иде време и за ноемврийската. Футболисти изнемогват и се стигна до идеята за среща. Легионерите са готови да си тръгнат, ако няма сигурност, че ще си получават парите. По регламента на ФИФА всеки може да скъса по вина на клуба в момента.

Управата има около седмица да реши поне частично проблема. Мачът със Славия в събота приключва годината, чужденците имат самолетни билети за неделя и понеделник. А 15 декември е датата за ноемврийските заплати...

Точно тогава и Димитър Димитров трябва да обяви дали ще стане треньор в трудната ситуация, пише "Труд".

Успоредно Динамо (Минск) изкушава Антонио Аниете, Мигел Бедоя и Владимир Гаджев. Беларусите поне са склонни да платят някакви трансферни суми. Но други клубове се облизват да вземат „сини" безплатно. В сряда предстои общо събрание на клуба, на което фенове ще се явят с революционни настроения.

Месечният бюджет за заплати е над 200 000 лева, а трябват средства за три. Успоредно Батков е принуден да намери към 1 млн. лв., за да покрие харчове по лиценза. Адвокатът действа ударно за спасяването на положението, но засега без резултат.

Възможно е на общото събрание Батков да декларира оттегляне от прякото управление и да го остави на „служебно правителство" с участие на фенове, като запази основния пакет акции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички