Батков изоставя "Левски", абдикира от спасяването на лиценза


Батков изоставя "Левски", абдикира от спасяването на лиценза
Снимка: БГНЕС

2010 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков на практика абдикира от проблемите на клуба. Той остави на членовете на управителния съвет да спасяват лиценза на отбора за следващия сезон за евротурнирите и "А" група. "Сините" трябва спешно да намерят 1,7 млн. лв. до 20 март. Това са дълговете към бивши играчи, треньори и няколко клуба. Те са записани и в мониторинга на УЕФА, под който клубът попадна заради неспазване на финансовия феърплей. Ако не ги покрие до края на март, "Левски" със сигурност гори от евротурнирите.

Изненадващо Батков остави четиримата членове на УС Иво Тонев, Константин Баждеков, тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците да спасяват лиценза. Самият той е обещал малка сума от тези пари, както и част от парите за възнаграждения до юни.

"Доколкото знам, г-н Батков е собственик на "Левски" - заяви Тонев по повод въпросите с какво ще помогне адвокатът. - Има конкретни неща, поети финансово от него. Коментирахме сумите по дълговете на клуба."

В момента Тонев, който е председател на УС, и останалите са си разделили работата и всеки от тях се опитва да намери нужната сума. Водят се преговори с три-четири фирми за спонсорство. Според "България Днес" едната от тях е голяма компания, занимаваща се със строителството основно на пътища и магистрали.

Лошата новина за "сините" е, че главният спонсор от есента "Лев Инс" се оттегли. Застрахователната компания отказа да продължи 6-месечния контракт с клуба. Причината засега не е ясна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички