Батков излезе на светло: Вдигаме тавана, за да задържим Аниете и Прохазка


Батков излезе на светло: Вдигаме тавана, за да задържим Аниете и Прохазка
Снимка: БГНЕС

1267 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков излезе от "прикритието" си, причината за което озадачаваше медиите. Адвокатът днес говори пред журналисти, като похвали работата на треньора Стойчо Стоев, поздрави Лудогорец за титлата и вдигна завесата над селекцията в клуба.

Ето какво каза Батков, цитиран от "Блиц":

За селекцията:

Ще направим всичко възможно утвърдилите се като лидери няколко чужденци да останат. Говоря за Аниете и Прохазка. Готови сме дори на компромиси по отношение на таваните на заплатите, които са занижени. Тези футболисти са част от гръбнака на отбора. Особено Аниете, който носи импровизацията, атракция и публиката скандира неговото име. Той се чувства много добре тук и иска да остане.

През лятото ще има няколко освободени, но няма да кажа кои са. Това е предложението на спортно техническото ръководство. Ще привличаме главно българи, утвърдени футболисти. Ще бъде скромни, защото няма как иначе.

За Стойчо Стоев:

На терена "Левски" играе много красиво и атрактивно. Не отстъпваме на Лудогорец, на които честитя титлата. Имаме очевидно добър отбор и трябва да го запазим. Играем красиво и атрактивно, а това се дължи на Стойчо. Виждате, че и световните тенденции във футбола са такива. Залага се на красив нападателен футбол. На Стойчо философията е такава.

За атмосферата в съблекалнята:

Доколкото имам информация, атмосферата в съблекалнята е много приятна, градивна. Липсват каквито и да е противопоставяния – няма делени на българи и чужденци, на стари и млади и т.н. За това принос имат Гонзо и Стойчо Стоев, а и май попаднахме на такъв тип характери.

За сезона:

Не бива да игнорираме това, че записахме срамно класиране. Най-вече заради есента, както и неудачния регламент на първенството. В големите първенства не виждам такова разделяне. Това лиши първенството от интрига, защото, ако бяхме в първата шестица, щяхме да сме втори по точки и с най-много отбелязани голове. А венецът трябва да е купата, за да не сме без хич.

За града домакин на финала за купата

Имахме предпочитания финалът за купата да бъде в Стара Загора, макар най-логичното да бе "Васил Левски". Ние сме морални хора, а е очевидно, че имаме предимство ако бъде на националния стадион. За Стара Загора имаше съображения от полицията. Там се събират три агитки, съоръжението не е пригодено за това. Сливен също беше вариант. Решили са Бургас, няма проблем. Факт е, че вчера продадохме всички билети. Има голям интерес независимо къде играем. Навсякъде сме почти като домакини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички