Батков доплаща за лиценза, но с нов заем!


Батков доплаща за лиценза, но с нов заем!
Снимка: Иван Йочев

1295 0

В "Левски" дишат малко по-спокойно за покриването на дълговете, касаещи получаването на евролиценз, след завръщането на мажоритарния собственик на клуба Тодор Батков от Русия. Адвокатът бе на бизнес посещение почти цяла седмица и явно е донесъл и добри финансови новини за клуба.

Както е известно, "сините" се нуждаят от 805 хиляди лева, за да са сигурни, че няма да останат без права за участие в евротурнирите, ако се класират за тях. Малко по-малка е сумата, необходима за допускане в А група и за следващата кампания.

Както е известно, в момента тече кампанията "Левски е твой", на която се разчита да се наберат част от небходимите средства. Крайният срок да се покрие лицензът е 17:00 часа на 31 март, вторник. Час по-късно трябва да бъдат внесени документите в БФС.

В понеделник следобед на "Герена" ще направят рекапитулация на получените пари и остатъкът до 805 хиляди лева ще бъде даден от мажоритарния собственик Тодор Батков. Това обаче почти сигурно ще стане под формата на заем към клуба, пише "Тема Спорт".

От Управителния съвет на "сините" вече съобщиха, че той е сторил това нещо през тази година. Батков е дал два кредита на собствения си клуб, които са били в размер на 646 хиляди лева. Така са били покрити част от дълговете по лиценза, както и декемврийските заплати на футболистите. Любопитното обаче е, че феновете правят дарения, за да подпомогнат клуба, а босът отпуска заеми, които ФК Левски трябва да му върне.

Предстоящият заем трябва да бъде одобрен и гласуван от Управителния съвет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички