Баждеков: Четвъртият спонсор е родна фирма, ще сме стабилни до месец


Баждеков: Четвъртият спонсор е родна фирма, ще сме стабилни до месец
Снимка: Иван Йочев

1239 0

Финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков сподели, че се надява клубът да бъде финансово стабилен до края на юли. Той сподели, че четвъртият голям спонсор на "сините" ще бъде българска фирма, но не разкри коя.

"Надявам се до края на юли нещата в клуба да се стабилизират. Това, което сме набелязали като програма, да почнем да го изпълняваме и Левски да си стъпи на крака в близките няколко години. Да си върне своето име не само като клуб, но и като имидж в нашето общество. Българска ще е фирмата, която ще е четвъртият голям спонсор", коментира Баждеков по време на почитането на паметта на легендите Георги Аспарухов и Никола Котков.

"Левски през годините е показал, че е коректен данъкоплатец, с изключение на последните две и половина години, когато натрупахме този дълг. За последните години сме платили над 14 милиона лева данъци на държавата. Съвсем коректно сме отчитали своите приходи и разходи. Поучили сме се от грешките ни и пътя по който вървим е положителен. Фирмите, които са отпускали пари са го правили по банков път, минали сме толкова проверки и ревизии, така че ако имаше нещо смущаващо щеше да бъде ясно", допълни финансистът.

Той заяви, че отборът не трябва да се притеснява заради тежката програма, която му се падна за новия сезон. "Сините" ще гостуват на "Ботев", приемат Литекс и гостуват на Лудогорец и Черно море.

"Ако Левски иска да си върне името не трябва да се притеснява от никого. През годините това е било мотото на нашия клуб. Винаги да се борим за челните места и да показваме дух. Наистина ще е трудно, но ще се борим достойно. Аз мисля, че така ще се калява отборът и ще видим докъде сме стигнали и да се направят корективи докато има възможност", заяви Баждеков.

Директорът посочи привържениците на тима като положителен коректив и заяви, че може новите собственици да изпълнят обещаното от Тодор Батков и да им прехвърлят 15% от акциите на клуба.

Баждеков бе и много доволен от факта, че целият отбор уважи панихидата за Гунди и Котков.

Аз съм 16 години в Левски и досега не е имало такава инициатива да присъства целия отбор. Това си е тяхно решение, което ние подкрепяме и трябва да го направим традиция. Да идва не само първият отбор, но и всички хора, които работят в клуба. Също и ДЮШ".

Шефът в "Левски" сподели още, че би работил при новите собственици така, както и при Батков - с желание и себеотдаване.

Винаги съм работил за Левски с отворено сърце. Ако новите собственици преценят,че мога да съм полезен с нещо ще работя за клуба както го правя и в момента, както и с опита си, така и в посоката, която клубът е начертал за развитие", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички