Жребият за "А" група е ясен


Жребият за "А" група е ясен
Снимка: БГНЕС

1719 0

Днес в сградата на БФС беше изтеглен жребият за сезон 2015/16 в българската "А" група, която за пръв път ще е във формат с 10 отбора, които ще играят помежду си 4 пъти.

В първия кръг вече се оформиха интересни дербита, като шампионите Лудогорец откриват кампанията си срещу четвъртия от миналото първенство Литекс.Мачът е на Градския стадион в Ловеч.

В същото време здраво дерби се очертава и в Пловдив, където в първи кръг се изправят Ботев и "Левски".

Сребърните медалисти Берое откриват сезона у дома срещу новака Монтана, а завърналият се след дългогодишно лутане из по-ниските дивизии Пирин ще е домакин на носителя на Купата на България Черно море.

В петия мач един срещу друг в "Овча купел" се изправят Славия и Локомотив (Пловдив).

ЛУДОГОРЕЦ

Шампионите откриват своята кампания в Ловеч. а само седмица по-късно гостуват и във Варна на носителя на Купата Черно море. Първото домакинство на тима е в третия кръг срещу "Левски". Тимът от Разград ще гостува на новака Монтана. Следват домакинство на Локомотив Пловдив в петия кръг и гостуване на Пирин в шестия. Лудогорец ще е домакин на Славия в седмия кръг, а в осмия ще гостува на Берое. Първата четвърт от шампионата за Лудогорец ще завърши с домакинство на Ботев.

ЛЕВСКИ

"Сините" стартират сезона в Пловдив срещу местния Ботев. Във втория кръг приемат Литекс, а след това гостуват на Лудогорец и Черно море. В петия кръг тимът на Стойчо Стоев приема Монтана, в шестия „сините“ са гости на Локомотив Пловдив. След това домакинстват на новака Пирин, а в осмия кръг Левски гостува на Славия в най-старото столично дерби и завършва първата четвърт от шампионата с домакински мач на Берое.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички