Автогол спаси Левски срещу Монтана в тежко "гостуване" на Герена


Автогол спаси Левски срещу Монтана в тежко "гостуване" на Герена
Снимка: БГНЕС

5157 0

Левски постигна трудна победа с 1:0 в 1/8-финалите за Купата на България при гостуването си на Монтана на стадион "Георги Аспарухов". Домакините нямат право да играят на своя "Огоста" и избраха Герена за своето гостуване.

Единственото попадение в срещата падна в 50', когато Георгиев си отбеляза автогол след добра атака на момчетата на Делио Роси.

През по-голямата част от срещата 26-кратните шампиони на България бяха по-добрият тим, а най-чистите положения пред символичните домакини се откриха пред Иван Коконов, но капитанът на Левски Божидар Митрев показа добри реакции и опази вратата си.

Първата част на срещата не предложи много интересни моменти. Очаквано Левски бе по-дейният тим на "Герена", но до реална голова опасност пред Ивайло Василев. Срещата много прилича до момента на мача от 1/16-финалите на Левски срещу Ботев Гълъбово, в който "столичани" отправиха само един точен удар, който бе и победния гол на Антонио Вутов.

Монтана от своя страна разчиташе на защитата и при две контра атаки опита да изненада отбраната на символичните гости, но без успех.

В 55' "сините" поведоха в резултата. Атака в синьо премина по левия фланг, като Кабрал намери Цветкович, който веднага центрира към свободния в наказателното поле Прохазка. Преди опитният халф да засече топката обаче, Георгиев я вкара неспасяемо - 0:1.

В 66' Прохазка можеше да вкара, след като шутира от далечно разстояние, но стражът на "домакините" Василев показа чудесна реакция и отрази.

Постепенно след 70' играчите на Ферарио Спасов взеха инициативата и това даде резултат. Първо в 76' Иван Коконов стреля с глава по диагонал но Митрев показа добър рефлекс, за да спаси вратата си. Две минути по-късно отново Коконов можеше да стреля след ново спасяване на Митрев, но Пиргов се намеси в правилния момент.

 

Срещата може да гледате на живо тук.

Преди мача

Двубоят ще се играе на клубното съоръжение на „сините” - стадион "Георги Аспарухов" заради продължаващия ремонт на "Огоста". "Сините" ще бъдат без част от титулярите си. В навечерието на двубоя се разбра, че Иван Горанов е твърдо аут и той ще бъде заменен от Мики Орачев.

В халфовата линия мястото си ще отстъпи Жорди Гомес за сметка на румънеца Нелуц Рошу. Гомес виси с картони и има опасност да пропусне важния мач с Лудогорец в неделя за първенство. Сред титулярите срещу Монтана ще бъде и холандското крило Жерсон Кабрал, който се включи добре срещу ЦСКА. Очаква се и Габриел Обертан да остане на пейката, тъй като страда от лека контузия.

След като Монтана бе поет от Ферарио Спасов, отборът има на сметката си само една загуба, дошла от Несебър с 1:3, а в същото време отстрани на 1/16-финалите за купата елитния Черно море. Наставникът на втородивизионния клуб няма да може да разчита за двубоя със сините на двама основни футболисти. Титулярният десен бек на Монтана Стефан Цонков и централният нападател Атанас Илиев ще пропуснат мача.

Състави:

Монтана: МОНТАНА: Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Владимир Айтов, Тодор Георгиев, Йордан Йорданов, Борислав Балджийски, Сергей Георгиев, Петър Атанасов, Мирослав Антонов, Иван Коконов

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Димитър Пиргов, Мики Орачев, Жорди Гомес, Антъни Белмонт, Роман Прохазка, Джерсон Кабрал, Габриел Обертан, Жуниор Мапуку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички