"Атрактивен, бразилски футбол": Силните черти и позициите на новите в Левски - Велтон и Цунами


"Атрактивен, бразилски футбол": Силните черти и позициите на новите в Левски - Велтон и Цунами
Снимка: скрийншот

4962 0

Джери Перейра е първият бразилец, който играе в най-високото ниво на българския футбол. Това се случва през 90-те. Той има най-много срещи за Славия (над 30), а освен това е носил екипите на Шумен, Локомотив (София) и Беласица Петрич. След края на кариерата си той става футболен агент и представлява много свои сънародници. Именно Джери Перейра доведе двамата нови бразилци в Левски - Велтон и Цунами. В интервю за dsport той разкри силните черти на двамата.

"Цунами е универсален футболист. Има силен ляв крак. Може да играе като ляв бек, опорен полузащитник и централен бранител. Притежава добра техника, има добър шут. Ръководството го хареса и решиха да го вземат. Велтон е по-атрактивен футболист. Той играе типичен бразилски футбол. Най-силен е като ляво крило. По-силен е с десния крак. Обича да влиза навътре и да шутира.

Адаптацията е нещо задължително. Те трябва да намерят начин да се приобщят. Дали ще стане бързо или не, мисля че няма да има проблем. Всеки минава по този път. И двамата идват с голямо желание, защото знаят какъв отбор е Левски" - започна Перейра, който не за първи път води играчи при "сините", след като преди години съдейства за трансферите на Жоазиньо, Зе Соарес и Жеан Карлос.

"Няма значение, че тези момчета идват от Серия С. В Бразилия има три много силни лиги. Няма как Серия А да бъде от 60 отбора, заради това много добри футболисти играят в трета лига. Мъри Стоилов е един много добър специалист. Той е видял, той е преценил. Ако ние не вземем играч от Серия С, след време той може да играе в Коринтианс или Фламенго" - завърши Перейра.

Както е известно, Велтон Фелипе официално подписа с Левски преди часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички