АПОЕЛ занули Левски и спря победите на Костов преди старта на новия сезон


АПОЕЛ занули Левски и спря победите на Костов преди старта на новия сезон
Снимка: Оф. страница на Левски във Фейсбук

5320 0

Левски не успя да запише победа и в четвъртия си контролен мач в Правец, както в досегашните три. Последната им проверка - срещу кипърския АПОЕЛ Никозия, завърши с нулево равенство.

Заради лошите атмосферни условия в Правец мач можеше и да няма. Все пак, проливният дъжд спря и двубоят започна с 20 минути закъснение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11' Андриан Краев си спечели аплодисментите на "сините" фенове, пробвайки изстрел от дистанция, който обаче не намери очертанията на противниковата врата. Халфът бе отправил подобен удар и във втората минута на двубоя.

Много опасна ситуация за "сините" в 15' - Уелтън центрира отляво към Роналдо, който бе напът да засече току пред кипърската врата, но Чебаке успя да изчисти навреме. В 19' кипърците стигнаха до първи удар към вратата на столичани, но фронталният изстрел на Сарфо не беше заплаха за Пламен Андреев. 

В 28-ата минута "сините" се разминаха с попадението, след като Уелтън направи няколко финта отляво и центрира, но не успя да намери съотборник. Топката стигна до Краев, който бе извън наказателното поле, но опита изстрел. След рикошет обаче опасността пред вратата на АПОЕЛ се размина.

Опасност! В 36-ата минута АПОЕЛ едва не вкара от статично положение. В ситуацията Андреев отрази топката, но футболист в жълто стигна до нея и нанесе удар, който се отби в напречната греда. След това Хосе Кордоба изчисти топката.

Две минути преди края на редовното време Уелтън се пребори с двама защитници и успя да стреля към десния ъгъл на Белец, но вратарят спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Николай Костов предприе една промяна и смени Андреев с Николай Михайлов. Три минути след подновяването на играта се появи шанс за обстрел пред Уелтън, който потърси далечния ъгъл, но стреля покрай гредата. В 49' Ел Джамили отправи удар от дистанция, но Белец спаси. Вратарят на АПОЕЛ боксира и след изстрела на Галчев от свободен удар в 51'.

В 60' капитанът Краев направи още един опит за намери вратата на кипърците от дистанция, но отново без успех. В 63' пък "сините" загубиха топката, докато атакуваха, което позволи на съперника да организира бърза контра, завършила с удар на Янис Сатсиас покрай гредата.

Минута по-късно, след като бе извършено грубо нарушение срещу Уелтън и футболистът на АПОЕЛ Матео Сушич получи червен картон, се стигна до неприятни сблъсъци между двата щаба. Началото им бе дадено от треньора на тима от Никозия - Рикардо Са Пинто, който блъсна човек от щаба на Левски. Наставникът също получи червен картон, но в крайна сметка всичко завърши с прегръдка между него и рефера на двубоя. 

Малко след това българският му колега направи няколко промени в своя състав и пусна в игра Ивелин Попов и Асен Чандъров за сметка на Краев и Ел Джемили. В игра се появи и Вендерсон Цунами.

В 74' Марин Петков стигна до топката след изпълнение на корнер и отправи опасен изстрел, но топката прелетя близо до дясната греда. Седем минути по-късно отново българският национал успя да стреля мощно с левия крак, след като му бе оставено свободно пространство. Отново сантиметри го разделиха от целта.

В заключителните минути Левски получи пряк свободен удар, но при изпълнението на Ивелин Попов топката се спря в тялото на негов съотборник. 

Стартови състави:

Левски:Андреев, Кордоба, Димитров, Галчев, Краев, Джемили, Митков, Петков, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо

АПОЕЛ:

Video edited on Kapwing

ПРЕДИ МАЧА:

До момента "сините" изиграха 3 проверки, като и в трите постигнаха победи. Първо бе надвит Пирин (Благоевград), след Това Етър (Велико Търново) и накрая Марица (Пловдив). Първият двубой се игра на "Герена".

Хубавата новина в лагера на Левски е, че треньорът Николай Костов ще може да разчита на основния си защитник Ноа Сонко Сундберг за мача с кипърците. Той пропусна контролата с Марица.

Левски започва участие в новия сезон в Първа лига на 15 юли. Тогава тимът гостува на ЦСКА 1948. На 27 юли пък е първият европейски мач, като съперник на българския тим ще е победителят от мача между ФК Хегелман и ФК Шкупи 1927.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички