Антон Огнянов: Можем да стопим 7-те точки аванс на Лудогорец


Антон Огнянов: Можем да стопим 7-те точки аванс на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Левски

724 0

Новото попълнение на Левски Антон Огнянов е уверен, че "сините" ще запишат победа в първия си мач за 2017 г. - гостуването на Пирин в Благоевград.

"Очаквам доста труден мач за нас - борбен и изпълнен с физически сблъсъци, но се надявам да победим", заяви привлеченото от Дунав Русе крило пред телевизия Bulgaria On Air.

Той е уверен, че Левски може да навакса изоставането си от лидера Лудогорец. В момента "сините" за на второ място, на 7 точки зад шампионите.

"Разбира се, че сме способни да се изкачим на върха. Има толкова много мачове до края на първенството, че всичко е възможно да се случи. Все пак 7 точки не са чак толкова голяма разлика. Дано ги стопим, за да бъдем там, където трябва. Целта пред Левски е спечелване на шампионската титла", посочи Огнянов.

Той вече мисли и за дербито с ЦСКА на 4 март. През есента Антон вкара на "червените" с екипа на Дунав, а сега се кани да стори същото.

"С най-голямо удоволствие бих го направил. Ще се радвам, ако с мой гол победим ЦСКА".

Играчът разкри и защо преминаването на „Герена" се проточи.

"Истината не е тази, която излезе по пресата, малко се преиначиха нещата. По мое мнение всичко около преговорите мина леко. Просто в последните дни чакахме отговора на лекаря на отбора, тъй като трябваше да се произнесе. Такива са правилата в клуба и затова се забавиха малко нещата около трансфера. Пълен абсурд са информациите, че съм се пазарил за хиляда лева. Да, всеки работи за пари - във всяка професия е така. Човек все пак трябва да издържа семейството си и да живее по някакъв начин, но това, което се изписа за тези 1000 лв., е нереално!", отбеляза Огнянов.

Той започва втория си престой на „Герена". По време на първия имаше нещастието да се контузи зверски в началото на 2014 година. Тогава в контрола срещу Виктория Пилзен в Кипър бе счупен глезенът му.

"Спомням си този мач. Сега, когато бяхме на лагера в Кипър и имахме контрола на същия терен, ми минаха спомени през главата. Но гледам напред - това е минало. Спомням си, че всичко стана много бързо и беше адски неприятно. След това се наложи да си тръгна от Левски. Смятам, че контузията бе основната причина да не бъда след това в необходимата спортна форма. Вярвах обаче, че ще получа втори шанс. И с много труд, с много борба и доказване по терените стигнах дотук отново. Сторих го благодарение на най-близките си хора, които постоянно бяха до мен - жена ми и семейството. Те ме подкрепяха много силно. Сега искам да показвам добри игри, да радвам публиката и да помагам на отбора", завърши Огнянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички