Ангелов не смята, че Спас Русев ще се оттегли от "Левски"


Ангелов не смята, че Спас Русев ще се оттегли от "Левски"

1017 0

Спортният директор на "Левски" Станислав Ангелов няма усещането, че Спас Русев смята скоро да се оттегли от клуба. Напротив, според него сегашните собственик има дългосрочна стратегия.

"Откакто новите собственици влязоха в клуба, те анализират положението и опитват да структурират и организират клуба. За клуб с нашите мащаби и размери е доста трудно. Говорим за дългосрочна стратегия, перспективи, структури, начини на работа, йерархично. Не съм усетил колебание в тези хора като собственици. Моето чувство и усещане е, че те имат дългосрочна визия как да развиват клуба”, каза Станислав Ангелов на своята пресконференция днес.

„Откакто аз застъпих на този пост, обявих, че работата е по-важна от селекцията. Как е било досега и какво се е правило и как се правило, мен не ме интересува. Аз нося отговорността и след като я нося искам да наложа и визията си. Ако се взимат футболисти, те трябва да са по-добре от това, което имаме ние като качество. За момента момчетата се справят доста добре. Дългосрочната ни стратегия е влизане в някакви групови фази, европейски. Нас ни интересуват хора, които имат потенциал и перспектива. Има съвсем отделна структура за това – скаутско звено. Опитваме да изградим един отбор бавно, постепенно, който да има дълготрайна позиция и бъдеще".

Според него "сините” са атакувани от всички посоки в българския футбол, но очаква това да направи клуба по-силен.

„Срещу нас е ясно, че има организация. Всеки мач играем срещу премии, дадени от други отбори. За нас от една страна това е прекрасно, защото винаги играем срещу мотивирани отбори и това вдига нивото. Ако се свирят такива дузпи на „Герена”, както срещу Локомотив (Пд), на нас трябва да ни дават. Изгубихме точка с новото дружество ЦСКА с дузпа, спорна. Изгубихме точки срещу Локо (Пд) пак с дузпа, пак спорна. Единствено безспорно изгубени точки са срещу Лудогорец, там. Тук ги победихме, макар че са многомилионно създаден клуб”, каза Станислав Ангелов.

Според него Лудогорец още няма историята и феновете, с които да бъде голям дразнител за „сините”. „Лудогорец никога не е бил толкова голям дразнител за нас. Няма я тази емоция, когато играем срещу голям конкурент с традиции. Пожелавам им успех, работят успех и се развиват, влагат много”.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички