Звезда на Левски: Не уволниха Делио Роси само заради Вадуц


Звезда на Левски: Не уволниха Делио Роси само заради Вадуц
Снимка: Оф. сайт на Левски

3689 0

Крилото на Левски Жерсон Кабрал разкри любопитни неща за процесите в клуба. Според него уволнението на треньора Делио Роси не е било предизвикано от отпадането от Лига Европа. Той разкри още, че е много изненадан от факта колко е известен и обичан "синият" клуб в България.

"Много е лесно да се търси вината в треньора, но мисля, че играчите в крайна сметка са отговорни за играта и за това какво ще се случи на терена. Клубът според мен искаше така или иначе да уволни треньора и намериха отпадането от Лига Европа за добра причина за това. От известно време нещата не вървяха, имаше оплаквания. Не вярвам, че уволнението му е свързано само с мачовете срещу Вадуц", коментира Кабрал пред холандското издание voetbalzone.nl.

БУНТАР И СУПЕРТАЛАНТ: 7 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА, КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ЖЕРСОН КАБРАЛ

"Невероятно е колко голям клуб е Левски, не можете да си представите. Ако играете срещу други клубове, противниците се окопават напълно. Когато с Фейенорд играехме срещу по-малки отбори, се получаваше същото. Ако нещата не вървят добре, ви критикуват и треньорът незабавно е поставен под натиск. Тук трябваше да свикна с всичко: със стила на игра, с футбола. Изиграх доста мачове през първия си сезон, но също така трябваше да се справям с контузии", разказа холандецът.

Крилото сподели и че е знаел някои неща за Левски, преди да акостира на "Герена". "Братовчед ми (Гари Родригес, бел. ред.) е играл за Левски, така че знаех някои неща за този клуб. В Западна Европа хората си правят изводи за страните от Източна Европа - мислят си, че не е добро място, но аз съм изненадан от страни като България и Румъния. Това е голям клуб в България, а София е голям град. Освен това съм добре дошъл в клуба и имам добри отношения с президента. Вкарвам голове и давам асистенции. Няма от какво да се оплаквам", коментира звездата на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички