Влезе ли в Левски, Хубчев ще изхвърли Божинов и Михайлов?

Ако всеобщото очакване се случи и Петър Хубчев стане треньор на Левски, той ще поиска да се отърве от двама футболисти на тима. "Тема Спорт" пише, че това ще бъдат нападателят Валери Божинов и вратарят Николай Михайлов. Бившият национален селекционер не искал да работи с тях двамата.

Причината за негативното му отношение към Михайлов са последните събития в БФС. Хубчев напоследък не е в добри отношения с Борислав Михайлов, което си пролича и вчера от думите на президента на централата. Претенциите му към бащата на вратаря са били както организационни, така и от друго естество.

Тодоров за новия треньор в Левски: Ако е този, за когото пишете, той е точният избор

Временният треньор на Левски Георги Тодоров говори пред журналистите преди предстоящия мач на тима му срещу Черно море. Той засегна много различн...

Хубчев, меко казано, не бил доволен, че по време на няколкодневните лагери в базата в "Бояна" в ресторанта там са се провеждали сватби, както и други масови шумни мероприятия, които са пречели на пълноценните тренировки и след това на времето за почивка на футболистите. А както е известно, въпросният ресторант на базата на БФС в Бояна се стопанисва от бизнес партньори на вратаря на Левски.

Николай Михайлов има договор с клуба от "Герена" до края на сезона с опция за продължаване. Хубчев обаче имал различни планове и държал на друг вратар, като набелязаните са от първенства от Източна Европа. Появи се информация, че "сините" са в преговори с Даниел Кайзер. Стражът на Ботев (Пловдив) обаче не е желан от спрягания за нов треньор на вратарите в Левски Армен Амбарцумян. Той бе част от екипа на Хубчев в националния тим и преди това в Берое. Амбарцумян не смятал, че Даниел Кайзер е подходящ за вратар на Левски.

При Божинов нещата стоят другояче. Като футболист в Китай нападателят критикува националния селекционер, че не получава повиквателни, а дори и вкара елемент на лични отношения между двамата. Типично в свой стил Хубчев не отговори на тези критики, но така и не повика повече в националния тим Валери Божинов. Неслучайно бившата звезда на Ботев (Враца) в последно време направи няколко изказвания, че временният треньор Георги Тодоров трябва да остане за постоянно. Според слуховете Левски може да привлече през лятото двама вратари. Подробности вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!