Васчук мечтае за Челси, играе като Бербатов и се бори за любовта на Естония


Васчук мечтае за Челси, играе като Бербатов и се бори за любовта на Естония
Снимка: Оф. сайт на Левски

2943 0

Преди броени дни Левски подписа с естонския футболист Богдан Васчук и SportLive.bg реши да ви разкаже повече за него. Атакуващият халф е добре известен на треньора Славиша Стоянович, тъй като двамата са работили заедно във ФК Рига. Засега не знаем на каква позиция ще го използва сърбинът на терена, но според естонски агент най-удобно сънародникът му се чувства като номер 10. Агентът изразява мнение, че най-сходният на Васчук играч във Висшата лига е българската звезда Димитър Бербатов.

Все пак изявлението е от 2013 година, когато Богдан е бил в английския Рединг. Оттогава много неща са се променили, а сигурно и качествата на играча са еволюирали.

Предвид престоя му в Англия, не е изненада, че Васчук обича гранд от Висшата лига. Преди четири години халфът признава, че е фен на Челси и мечтае да стане първият естонски футболист в тима от "Стамфорд Бридж". "Искам да играя за любимия си клуб Челси и съм уверен, че ми е по силите. Трябва да поставям пред себе си големи задачи, да опитам да постигна това, което нито един естонски футболист не е постигал", признава той.

Богдан има украински корени, родителите му имат руски паспорти, той е играл в Англия... Затова се определя като човек на света. Подобно отношение обаче не се харесва на сънародниците му в Естония, които го критикуват, че не знае естонски език. Добрите му отношения с Русия също са обект на приказки, още повече че в някакъв период от кариерата си се появява с футболни обувки, украсени с... руския флаг. Налага се по-късно да обяснява.

"Бях много млад и не мислех ясно. Русия си е Русия, аз обичам Естония. Израснал съм тук, знам всичко за Естония и се чувствам добре в родината си. Разбира се, ще избера Естония пред Русия", казва младият човек.

На Васчук неведнъж му се налага да се обяснява пред хората относно патриотизма си. Селекционерът на националния отбор до 21 г. Мартин Рейм му звъни да го повика за мача със Сан Марино. Той отговаря, че има малка контузия и не може да откликне. След това вижда новина в естонските медии, че отказва да играе за Естония. Изпада в шок. Това му е и последният разговор с Рейм, но твърди, че винаги е готов да играе за страната си.

"Обичам Естония, въпреки факта, че феновете понякога казват, че не ги обичам. Израснал съм в Естония и нямам търпение да играя за националния отбор отново. Във всеки мач се опитвам да дам 100% от себе си. Много пишат, че не знам естонски език. Феновете твърде много обсъждат отношенията ми с Русия, не моята игра", казва халфът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички