Валери Божинов: Делио Роси е голям тактик, при него се работи тежко


Валери Божинов: Делио Роси е голям тактик, при него се работи тежко

3188 0

Бившият футболист на Левски Валери Божинов разкри подробности за съвместната си работа с Делио Роси, който бе обявен за нов наставник на "сините". Именно италианецът даде път на българския нападател в големия футбол. 

"Работих от 2002 година до 2004 с Делио Роси. Той започна да ме налага. При него вкарах първия си гол в Серия Б, после вкарах и срещу Болоня. Човек, който набляга младите, обича да работи с тях. Той е голям тактик, обича тактиката. При него се работи трудно и тежко. Мисля, че първото нещо, което ще оправи в Лески е защитата", заяви Божинов пред Дарик. 

"Аз като човек, който обича Левски се надявам да промени манталитета на футболистите. Когато играеш в Левски трябва да мислиш само за победа. Левски има добри играчи, но трябва време. Не може да вземеш толкова нови и да искам веднага резултати. Мисля, че всички ние трябва да дадем шанс на Делио Роси да опознае отбора и футболистите и да направи всичко възможно отборът да тръгне нагоре".

"Той ми бе треньор преди доста време. Той няма комуникация да е приятел с играчите. Напротив, обича да има дистанция, не да е приятел с тях. Той обича да работи и говори на терена. Мисля, че Спас Русев е довел Делио Роси, за да върне Левски в борбата за титлата.

Чухме се с Роси преди 4 дни и му обясних някои неща за Левски. Казах му, че това е голям клуб, че феновете са нетърпеливи, че доста години няма трофей и успехи в Европа. Казах му, че идва един от най-големите отбори не само в България, но и на Балканите", допълни още българският нападател.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички