Унижение на Герена! Гол от корнер донесе победата на Лудогорец


Унижение на Герена! Гол от корнер донесе победата на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

9987 0

Отборът на Лудогорец постигна много важна победа в 29-я кръг на Първа лига, след като се наложи с минималното 1:0 над Левски. По този начин шампионите запазиха дистанцията от шест точки пред втория ЦСКА.

Капитанът на Левски Божидар Митрев направи впечатляващи 80', в които спаси сигурни попадения, а в началото на втората част дори спаси и дузпа на Клаудио Кешеру.

В 83' обаче стражът стана за смях, след като румънският нападател застана зад топката при изпълнение на корнер и стреля директно. Митрев не прецени добре летежа на топката и не успя да я стигне, като тя влетя в мрежата му, с което бе оформен и крайният резултат. 

Срещата започна отлично за гостите от Лудогорец, които още в 6' получиха две чисти положения. Първо Марселиньо засече с глава центриране, но Божидар Митрев изби. Кълбото обаче попадна на крака на Клаудио Кешеру и румънецът също насочи топката към вратата, но капитанът на "сините" отново бе на правилното място.

В 14' Върджил Мисиджан и Кешеру комбинираха добре, но ударът на холандеца не намери рамките на вратата.

До края на първата част не се стигна до нищо опасно пред двете врати, като на два пъти Ренан трябваше да боксира, но без да бъде застрашен.

В началото на втората част се стигна до спорна дузпа за шампионите. При центриране от корнер пред Митрев Антонио Вутов опита да изчисти, като удари топката с ръка, а съдиите имаха нужда от кратко съвещание и последва сигнал за наказателен удар. Кешеру застана зад топката, но Митрев улови ъгъла и изби.

В 73' видяхме едно от най-красивите изпълнения в срещата. Марселиньо напредна добре и стреля от далечно разстояние, като Митрев направи добър плонж, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

И след редицата брилянтни спасявания на Митрев се стигна и до 84', когато Клаудио Кешеру застана зад топката при центриране от корнер, но вместо това ненсе удар, който стражът на Левски не успя да отрази - 0:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Роман Прохазка, Филипе Нашименто, Хали Тиам, Паулиньо, Антонио Вутов, Станислав Костов

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Сисиньо, Светослав Дяков, Рафаел Форстър, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Лукаш Саша, Клаудио Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски се намира в много деликатна ситуация. Отборът е хвърлил всичките си усилия в турнира за Купата на страната, но в същото време има нужда да внимава и в първенството. 26-кратните шампиони вече бяха изпреварени от Берое в шампионата и се намират на 4-о място с актив от 50 точки - 4 по-малко от заралии, които днес спечелиха в драматичен мач срещу Ботев Пловдив.

Лудогорец спечели двубоя си с ЦСКА точно преди Великден и има 6 пункта аванс пред "червените". "Орлите" са със 72 точки, но също не трябва да бъркат, тъй като ЦСКА е в опасна близост.

Откакто Делио Роси пое отбора от столицата, Левски няма отбелязан гол в два мача срещу Лудогорец. На "Герена" двата отбора завършиха 0:0, докато в Разград "орлите" спечелиха комфортно с 2:0. В София двата отбора имат по 4 победи и 3 равенства.

Стартовите състави очаквайте около 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички