Стайн Спиерингс посочи голямата си цел с Левски и защо е избрал "сините"


Стайн Спиерингс посочи голямата си цел с Левски и защо е избрал "сините"
Снимка: Официален сайт на Левски

2695 0

Най-новото попълнение на Левски Стайн Спиерингс даде първото си интервю като футболист на "сините", като сподели първите си впечатления от отбора, както и каква е голямата му цел.

"Щастлив съм тук и съм част от отбора, бях един ден в София, след което се присъединих към подготвителния лагер с останалите момчета. Ентусиазиран съм и нямам търпение да видя какво предстои пред нас. Това, което виждам до тук много ми харесва. Впечатленията ми са повече от добри. Организацията е на много високо ниво, а отборът и колективът са отлични. Тренировките също са на високо ниво. Заобиколен съм от професионалисти, които знаят какво правят, така че за мен всичко е страхотно и се чувствам добре", заяви Спиерингс пред клубната телевизия.

Той сподели, че има познания за българския футбол, като е наясно, че тук повече се разчита и на физическите единоборства. "За Левски знаех преди да дойда тук, както и за Лудогорец. Това, което съм чувал е, че в българския футбол се разчита повече на физическите единоборства. Трябва да се напасна към този стил. Имам известни впечатления, любопитен съм и мисля, че бързо ще свикна.“

"Една от причините да дойда тук е възможността да се боря за титлата на България. Вярвам и знам, че можем да се преборим с Лудогорец и да станем шампиони. Важна за мен е и възможността да играя в Лига Европа или Шампионска лига, ако станем шампиони. Да спечелим титлата, за мен това е най-важното и се надявам да изиграя важна роля. Надявам се, че феновете ще изпитат радост от моята игра. Дано изградим здрава връзка помежду си и ни помогнат да спечелим титлата", сподели още той, като допълни, че за първи път живее извън Нидерландия и се надява съотборниците да му помогнат.

"С Найджъл Робърта говорихме много преди да дойда, тъй като сме от една страна. Важно е да има с кого да споделям. Сега той не е с нас, така че най-близък контакт имам с Ахмед Насиру. Това, което най-често чувам на български е "да". Чувствам се най-добре в средата на терена. Обичам да създавам положения, да асистирам за голове или да вкарвам такива. Това е нещото, в което съм добър. Надявам се съвсем скоро да го покажа". 

А кои двама играчи на "сините" са искани от Арда - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички