Спас Русев отговори дали Павел Колев ще дойде в Левски


Спас Русев отговори дали Павел Колев ще дойде в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

3235 0

Босът на Левски Спас Русев говори по горещите теми около "синия" клуб  в последните дни и седмици. Бизнесменът заяви, че не вижда нищо тревожно в информацията от УЕФА за предупреждение за наказание от две години извън Европа. Според него всичко това е "предвидено".

Русев коментира и дали стои под въпрос идването на "Герена" на Павел Колев, който трябва да стане изпълнителен директор на тима. В последните дни се появи информация, че може и да не напусне БФС заради "сините". Според собственика на тима обаче няма такова нещо.

На въпрос дали Колев категорично ще пристигне: "Аз засега не съм чул от него нищо, което да твърди обратното", обяви той пред "Блиц".

"Аз не съм мажоритарен собственик на Левски, а най-големият акционер в клуба с малко по-малко от 50%. Ако тръст "Синя България" имат управленска структура, бизнес план и модел, който би направил клубът печеливш и финансово успешен, моля да я представят. Аз зная, че Павел Колев също изготвя програма, която ще бъде представена в следващите дни. Но ако тръст "Синя България" има такава програма, аз съм готов в началото на следващата 2019 г. да свикам Общо събрание, за да я разгледаме, сподели още по темата.

Той допълни и, че феновете на тима могат да са спокойни, че сумата от над 1 млн. евро ще бъде заплатена. "Вижте, в България има регистрирани около 700 футболни клуба в БФС. Само един от тях е печеливш или поне е на 0. И това е Лудогорец. Всички останали по една или друга причина са на загуба. Финансови проблеми, особено в клуб с високи амбици като Левски не са нещо необичайно. По-важният въпрос е, че целият модел изглежда сбъркан, защото не може от 700 клуба само един да е в състояние да е финансово балансиран, а всички останали да са на загуба. Но това е тема на по-задълбочен анализ.

Какво още каза за Павел Колев и за санкцията от УЕФА - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички