Славиша Стоянович разкрива целите пред Левски


Славиша Стоянович разкрива целите пред Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1956 0

Треньорът на Левски Славиша Стоянович сподели пред "Меридиан Мач" каква е била главната му цел, след като пристигна на "Георги Аспарухов". Тя е била "сините" да се поздравят с трофей от турнира Купа на България. Там обаче те отпаднаха от Черно море след изпълнение на дузпи. 

"Главната цел, която ми постави ръководството, беше да спечелим Купата на България. Жалко, че не успях да я изпълня, защото отпаднахме. Освен това, шефовете искаха от мен да бъдем възможно най-близо като точки и игра до Лудогорец, който от седем години е властелин в страната. Разбира се, да бъдем и преди ЦСКА в класирането. Сега сме в борбата за титлата. Надявам се, че ще останем там докрай, тъй като феновете нямат търпение да бъдат зарадвани отново. Това, което ме прави щастлив най-много в момента е, че те са доволни от нашето представяне. Най-важното за нас е да не губим повече точки и да не се увеличи пропастта от първото място преди паузата. Факт е, че имаме много работа. Главно в тактически аспект. Е, на някои позиции не сме покрити добре, но това ще бъде поправено през зимата. Нещата после ще бъдат по-различни.

Като цяло съм доволен от нещата, които свършихме до момента. Започнахме добре със серия от победи, макар и над отбори, които се намират на по-долните места в класирането. Не мога обаче да приема, че загубихме точки от някои тимове... Главните ни конкуренти не са толкова далеч от нас. За известно време дори бяхме начело, но сега сме трети. Затова е важно повече да не губим точки в оставащите пет мача.

Най-важното обаче е, че хората се върнаха на стадиона. Наскоро имахме среща пред 10 000 души и то срещу последния. Победата в дербито доведе до логични последствия. Хората ме спират, искат да говорят с мен и да ми пожелаят късмет. И тук, както навсякъде на Балканите, при победите цари еуфория, а загубите се оценяват като трагедия.

Габриел Обертан е много силен футболист. Специален е. Няма проблем, когато застане един на един. Истински професионалист, но и много усърден. Има си и свой начин на тренировки, който уважавам. Него не можеш да го мотивираш по детски начин. Радвам се, че се разбрахме. Когато дойдох, той бе малко изолиран. Той е добър играч, с качества, но имаше проблем с контузиите.

ИМА ЛИ СТОЯНОВИЧ НАМЕРЕНИЕ ДА НАПУСКА ЛЕВСКИ?

Аз съм от Любляна и един ден ще се завърна там. Загубата от Олимпия е забравена от феновете на Левски, има значение само за тези на ЦСКА", коментира Стоянович в интервю за "Спортске Новости".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички