Скука на "Лаута" - с човек повече Левски едва не падна от Локо (Пд)


Скука на "Лаута" - с човек повече Левски едва не падна от Локо (Пд)
Снимка: БГНЕС

3808 0

Вторият сблъсък по оста София - Пловдив от втория кръг в Първа лига противопостави селекциите на Локомотив (Пловдив) и Левски, и те категорично разочароваха. След като Ботев и Славия си вкараха общо 5 гола, "смърфовете" и "сините" изиграха много скучен мач, завършил 0:0.

Левски дори игра с човек повече около половин час, но домакините бяха тези с по-добрите шансове и могат да съжаляват, че не успяха да спечелят срещу водения от Николай Митов тим, който игра без никаква ясна идея в атакуващ план.

Мартинович се оказа големият грешник за "смърфовете", след като в последните секунди на двубоя пропусна отлична възможност, озовал се очи в очи с Божидар Митрев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с много битка в средата на терена. "Смърфовете", които излязоха без типичен централен нападател, но схемата на игра на тима беше очевидно с атаки по крилата и тази липса се усещаше. "Сините" от своя страна излязоха без крила, което спираше атаките на тима в сгъстената отбрана на Локомотив.

Първото добро положение в мача дойде едва в 25', когато Васил Панайотов пробва опасен удар от разстояние, но Пиргов успя да спаси. 5 минути по-късно Прохазка центрира отлично към Гомес, който беше останал непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава беше право в ръцете на Пиргов.

С изключение на тези две положения, играта на "Лаута" беше скучна. Марчев отляво нямаше особено помощ от своите съотборници, а с изключение на опасен пробив на Буш към края на полувремето Левски не измисли нищичко в атака - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нищо по-различно не видяха феновете през втората част - много тичане и почти нулеви положения пред двете врати. Пробив на Мапуку и удар отдалеч на Умарбаев бяха единствените по-любопитни моменти за вторите 45 минути. В 63' първо Войнов прибягна до смяна, след като на терена се появи Димо Мартинович на мястото на Ванчо Траянов.

В 65' младият защитник Марков получи втори жълт картон, като за втори път това беше срещу Мапуку - Левски остана с човек повече на терена.

В 70' все пак Локо (Пд) стигна до опасна ситуация - Веселин Марчев центрира отлично към Димо Бакалов с 40 метрово подаване, а ударът на нападателя мина встрани. 8 минути по-късно Умарбаев не получи втори жълт картон, след като обърна глезена на Вутов при опасна акция през центъра на плеймейкъра на съперника.

Левски натискаше, но без да създава положения, а в 91' Мартинович изпусна най-доброто положение. Гонен от Пиргов, той излезе сам срещу Митрев, но ударът му мина встрани от вратата - 0:0 и поделени точки след скуката на "Лаута". 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локо (Пд): Пиргов, Крумов, Николов, Марков, Велковски, Умарбаев, Серджо, Траянов, Бакалов, Марчев, Кики

Левски: Митрев, Цветкович, Ангелов, Пиргов, Горанов, Рошу, Гомеш, Панайотов, Прохазка, Мапуку, Буш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Локомотив (Пловдив) започна победоносно кампанията си в Първа лига, след като стигна до 2:1 срещу новака Етър в първия кръг на кампанията. Почти никой обаче не обърна внимание на този успех, след като точно преди мача Мартин Камбуров напусна "смърфовете" след поредния скандал за пари в клуба. Имаше надежди той да е част от отбора за мача с Левски, но той се е отдал на почивка на морето и няма никакво намерение да играе повече за любимия си отбор.

В Левски ситуацията не е много по-различна. Въпреки че финансовото благоденствие на тима изглежда добро след трансферите на Жорди Гомес и Габриел Обертан, "сините" отпадаха от Лига Европа, а старши-треньорът Николай Митов ще бъде уволнен, ако днес не спечели при гостуването в Пловдив. Това ще бъде и първи мач на тима за новия сезон в българското първенство, след като срещата от 1-ия кръг срещу Лудогорец беше отменена заради участието на грандовете в европейските клубни турнири.

Очаквайте скоро стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички