Ще има видеостена за Левски - Ружомберок, но ръководството предупреди "сините" фенове


Ще има видеостена за Левски - Ружомберок, но ръководството предупреди "сините" фенове
Снимка: Официален сайт на Левски

6663 0

От Левски ще осигурят видеостена за своите привърженици за срещата-реванш с Ружомберок. Както е известно, "сините" изтърпяват наказание и трибуните ще бъдат затворени. Видеостената ще бъде поместена пред сектор А на "Герена", както бе и преди две години срещу Хайдук Сплит.

От клуба обаче отправят и апел към своите фенове, тъй като действията им ще се тълкуват от УЕФА като такива, извършени на стадиона. Поради тази причина евентуални ексцесии биха довели до нови тежки санкции за Левски.

Ето и цялото съобщение от Левски:

Уважаеми привърженици,

Поради наказание, наложено от УЕФА, предстоящата среща от първи квалификационен кръг на Лига Европа с отбора на „Ружомберок“ ще се играе при затворени врата и стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде без публика. Във връзка с това ще бъде инсталиран голям екран в зоната пред сектор „А“ (Вход 3), на който ще може да се наблюдава реванша със съперника от Словакия.

Каним всички привърженици, желащи да подкрепят любимия отбор, да се присъединят към нас. За събитието ще има осигурени два пропускателни пункта за достъп: от парка (до параклиса) пред сектор „А“ на стадиона и през централния вход - арката към сектор „А“ от улица „Река Велека“. Подстъпите ще бъдат отворени два часа преди началото на мача.

Във връзка с провеждането на събитието, ПФК „Левски“ апелира към всички привърженици да се въздържат от консумацията на алкохол, провокации, използване на пиротехнически средства (бомбички фойерверки и др.) или знамена с непозволени символи, тъй като съгласно указанията на УЕФА, всяко подобно действие ще се счита за извършено на стадиона и констатирането му би довело до тежки санкции за клуба, елиминация и забрана за бъдещо участие в еротурнирите.

Нека всички заедно се обединим около любимия отбор и да не помрачаваме най-светлата за нас дата, точно в навечерието й – 182 години от рождението на Апостола, като покажем, че можем да бъдем единни.

Припомняме, че като част от дългосрочната стратегия на клуба да възкреси любовта на децата към спорта, и в частност към футбола, двубоят – реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа между „Левски“ и „Ружомберок“ може да бъде посетен безплатно от организирани групи деца до 14 годишна възраст от учебни заведения, спортни школи/организации. Мачът е на 18 юли, четвъртък от 19:30 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб който изтърпява наказание – домакинство пред празни трибуни, има право да допусне на трибуните деца до 14 години. Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от не повече от един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата.

Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, говори и за най-тежките си и най-щастливите моменти в "синия" клуб - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички