Шефът на НКП: Английският модел за превенция е неприложим у нас, няма воля и пари


Шефът на НКП: Английският модел за превенция е неприложим у нас, няма воля и пари
Снимка: Официален сайт на НКП на Левски

1307 0

Моделът за справяне с футболното хулиганство, който работи в Англия, е неприложим в България. Причината за това е липсата на воля и на средства. Това обяви в сутрешния блок на "Нова тв" председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян.

"Моделът не може да се приложи тук. Свързано е с много пари и воля, каквито нямаме. На националния стадион камерите са архаични. Ние нямаме нормална инфраструктура на стадионите. Продължаваме на мускули, хора като нас да се занимават с това нещо, макар че това ни хвърля огромна щета", коментира Хиндлиян.

"Трябва да има превенция, а превенция без пари не става", допълни той.

Според председателя на НКП случилото се - раняването на полицай от жандармерията със самоделна бомба, е "отвратително и неприемливо".

"Не искам да бъда лош пророк, но ако нещата продължават по същия начин, след известно време подобен инцидент ще се повтори", категоричен бе фенът на "сините".

"Поднасям най-искрените си и лични човешки извинения, колкото и идиотски да звучи. Клубът на феновете е в непрекъсната комуникация с полицията, поради което има недоволство вътре в самата ни организация, тъй като някои фенове не са съгласни с това. Но благодарение на тази комуникация инцидентите в София бяха сведени до санитарен минимум", сподели Хиндлиян.

"Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички