Шампион с Лудогорец: Полачек е слаб вратар, Митрев е Буфон пред него


Шампион с Лудогорец: Полачек е слаб вратар, Митрев е Буфон пред него
Снимка: Оф. сайт на Левски

1791 0

Двукратният шампион на България с Лудогорец Урош Голубович разкритикува титулярния вратар на Левски Мартин Полачек, заявявайки, че словакът не става за столичния гранд. Полачек сбърка фатално при първия гол за разградчани в дербито на 12-ия кръг. В крайна сметка "орлите" победиха с 2:1 и изместиха Левски от първото място.

"Бях сигурен в успеха на Лудогорец, защото през цялата седмица четох как Левски ще бие. С това вкараха напрежение върху "сините". А и този Полачек е слаб вратар. Божидар Митрев е Буфон пред него. Аз го следя от три години. Тогава беше в Заглебие (Любин). В клуба му търсиха заместник година и половина. Работя със Заглебие като мениджър и затова знам. В България коментираха неговите габарити - височина и липса на мазнини. Това е важно, но момчето не е за Левски. Със своите два метра височина е много слаб при центрирания", заяви Голубович пред „България днес".

ПОЛАЧЕК ТЕЖИ 101 КИЛОГРАМА, А ИМА САМО 3% МАЗНИНИ ПО ТЯЛОТО

Полачек дойде на "Герена" това лято по искане на бившия треньор Делио Роси. Той замести на вратата капитана Божидар Митрев, който изпадна в криза от психологическо естество. Дойде след няколко грешки, които доведоха до иронични викове на феновете по негов адрес. Върхът беше в реванша с Вадуц, когато афектираният Митрев отказа да излезе за второто полувреме. Това доведе до дебюта на Полачек, който сбърка фатално за втория гол на тима от Лихтенщайн. Така, въпреки победа с 3:2 Левски отпадна от Лига Европа, а Роси бе уволнен.

След идването на Славиша Стоянович словакът е титуляр въпреки грешките, които прави. Това се дължи най-вече на състоянието на Митрев. Треньорите обсъждат Полачек да остане на пейката срещу Верея в петък. Ако това стане, на вратата най-вероятно ще е младокът Николай Кръстев. Той се върна "Герена", след като преотстъпването му в Ботев (Враца) бе прекратено. Вече беше титуляр при победата с 6:0 над Атлетик (Куклен) за Купата. Последната дума ще има треньорът на вратарите Валентин Захариев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички