Първо ЦСКА, сега Левски: Етър спря и "сините" след героични вратарски намеси


Първо ЦСКА, сега Левски: Етър спря и "сините" след героични вратарски намеси
Снимка: levski.bg

10891 0

След като в първия кръг от родното първенство Етър взе точка от ЦСКА на стадион "Българска Армия", сега търновци сториха същото и срещу другия столичен гранд - Левски. Двата тима не успяха да се победят след нулево реми на стадион "Ивайло" в мач от втория кръг на еfbet Лига.

След като в първия кръг от родното първенство Етър взе точка от ЦСКА на стадион "Българска Армия", сега търновци сториха същото и срещу другия столичен гранд - Левски. Двата тима не успяха да се победят след нулево реми на стадион "Ивайло" в мач от втория кръг на еfbet Лига.
В големия герой След като в първия кръг от родното първенство Етър взе точка от ЦСКА на стадион "Българска Армия", сега търновци сториха същото и срещу другия столичен гранд - Левски. Двата тима не успяха да се победят след нулево реми на стадион "Ивайло" в мач от втория кръг на еfbet Лига.

В големия герой за домакините от Велико Търново се превърна капитанът и вратар на тима Христо Иванов, който се отличи със серия от страхотни спасявания, които опазиха мрежата му суха, а с това запази и равенството в мача. Левски имаше няколко чудесни положения за гол, но така и не успя да се възползва, тръгвайки си от старопрестолния град без две точки.

Давиде Мариани, Иван Горанов и Станислав Иванов се отличиха с няколко добри положения, които обаче не бяха оползотворени. През второто полувреме двубоят бе прекъснат за период от около седем минути, тъй като гостуващите фенове хвърлиха димки на терена, които намалиха видимостта. 

По този начин бе прекъсната победната серия на "сините", които спечелиха първите си три мача през новия сезон. Така Левски остава на третото място във временното подреждане - на две точки от лидерите Черно море и Лудогорец. Етър от своя страна, въпреки трудната програма в началото на своя сезон, успя да вземе нова прилична точка срещу един от най-тежките съперници в първенството.

Първо полувреме

Още в самото начало на двубоя, под мощната подкрепа на гостуващите фенове, Левски подхвана атака по левия фланг, където навлезе Иван Горанов и опита прострелващо центриране по земя към наказателното поле. То обаче бе уловено от капитана на Етър Христо Иванов.

Малко по-късно стражът на домакините отново трябваше да се намесва, но този път имаше нужда и от доза късмет. След подаване на Мартин Райнов към левия фланг последва центриране, от което последваха три рикошета, а в крайна сметка топката излезе в аут на сантиметри от страничния стълб.

В 24-тата минута Левски отново бе на крачка от откриването на резултата. Здравко Димитров хитро финтира противников футболист, прекарвайки топката между краката му, а това действие се превърна в извеждащ пас за Станислав Иванов сам срещу стража на Етър. Иванов обаче бе отлично блокиран и изтласкан настрани, а в крайна сметка атаката завърши със слаб удар на Давиде Мариани, уловен от капитана на домакините.

Последваха минути без чисти положения за гол, но атаките към двете врати продължиха. Етър на свой ред показа, че може да бъде заплаха за вратата на Милан Миятович, докато Левски продължи да търси пролуките в отбраната на търновци.

В 43-тата минута голмайсторът на Левски Давиде Мариани пропусна едно от най-чистите положения през първата част. То дойде след центриране от левия фланг, което преодоля цялата отбрана на Етър, но в последния момент движението на противников футболист заблуди Мариани и нападателят не успя да овладее топката на метри от вратата на домакините.

Второ полувреме

Втората част започна с огромен облак от дим, който покри стадион "Ивайло". Поради ниската видимост главният арбитър бе принуден да спре играта за период от около седем минути. Малко по-късно агитката на Левски предложи и зрелищна заря, която озвучи старопрестолния град.

Първото добро положение през второто полувреме се откри пред Янис Каргас, който успя да засече топката с глава след центриране от корнер на Давиде Мариани, но ударът не попадна в очертанията на вратата.

В 70-ата минута Левски стигна до най-доброто си положение за гол през втората част, но отново последното препятствие се оказа стражът на Етър Христо Иванов. Иван Горанов успя да си освободи пространство и да се предвижи напред, хващайки в крачка отбраната на домакините. Последва меко центриране към включващия се на скорост от задни позиции Дени Алар, който успя да отправи удар, но той бе париран от капитана на търновския тим.

Последваха минути, в които Левски продължи да атакува по посока на вратата на Христо Иванов, но без желания резултат. "Сините" не успяха да създадат по-опасни положения, чрез които да затруднят намиращия се в отлична форма вратар на Етър.

Преди двубоя

Левски започна повече от убедително новия сезон, като успя да спечели първия си шампионатен мач като гост на Дунав с изразителното 1:4, а същевременно да отстрани първия си съперник в Лига Европа - Ружомберок, с което се класира за следващата фаза на турнира.

Етър от своя страна също може да е доволен от старта на своя сезон, след като успя да измъкне точка от ЦСКА на стадион "Българска армия". Предвид тежката програма на играчите от старопрестолния град, всяка една точка в следващите седмици би била успех за Етър.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Артьор Артюнин, Александър Дюлгеров, Крум Стоянов, Красимир Станоев, Йордан Апостолов, Румен Руменов, Светослав Ковачев, Даниел Младенов, Флорент Боджадж

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Давиде Мариани, Здравко Димитров, Паулиньо, Станислав Иванов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички