Левски не остави шанс на Витоша и постигна убедителна победа на "Васил Левски"


Левски не остави шанс на Витоша и постигна убедителна победа на "Васил Левски"
Снимка: Официален сайт на Левски

7200 0

Отборът на Левски постигна убедителна победа срещу Витоша Бистрица в мач от Първа лига. Играчите на Петър Хубчев се наложиха с категоричното 0:4 като гост над Витоша (Бистрица) на националния стадион "Васил Левски".

"Сините" бяха по-добрият тим през всичките 90', а доказателство за това е, че вратарят Милан Миятович направи първото си спасяване чак след 30' игра. В 22' Паулиньо откри с чудесен удар, а няколко минути след подновяването на играта бразилецът отново бе точен, но след като бе в положение на засада.

В последните минути на мача столичани вкараха нови два гола, след като първо Найджъл Робърта асистира на Филипе Нашименто, а след това двамата си размениха ролите, за да може новото попълнение на 26-кратните шампиони да се разпише след центриране на португалеца.

След тази победа Левски има в актива си 13 точки и излиза на първото място в Първа лига. Втори е Берое с 12, след като по-рано днес момчетата на Александър Томаш взеха Дербито на Тракия след успех с 2:0 над Ботев Пловдив. Трети е тимът на Лудогорец с 11 пункта, но шампионите имат и мач по-малко.

В първите минути от срещата играта на националния стадион "Васил Левски" бе сравнително равностойна. Играчите на Петър Хубчев прекарваха повече време в половината на съперника и това даде резултат след 22' игра. Тогава Иван Горанов проби по левия фланг и опита да върне към точката за дузпата. Пасът му не се оказа точен, но все пак играчите на Левски отнеха топката, която се озова в Паулиньо. Бразилецът отправи отличен фалцов удар с десния крак към далечния ъгъл и не остави шанс на Християн Василев - 0:1.

10' след попадението си Паулиньо имаше нова добра възможност да се разпише. Офанзивният футболист получи топката на почти същото място, от което се разписа и в 22', като отново опита подобен удар, но този път топката премина над целта.

Само 4' след подновяването на играта Левски получи шанс да изпълни свободен удар. Франко Мазурек стреля опасно, но Василев изби в корнер. Последва центриране, при което топката бе отклонена към Паулиньо. Бразилецът се разписа, но при повторението се видя, че той е в положение на засада при подаването.

8' преди края на срещата "сините" стигнаха и до трети гол. Найджъл Робърта направи добър пробив от ляво и влезе в наказателното поле, където видя свободния Филипе Нашименто, за да може последният лесно да се разпише в празната врата - 0:3.

В последната минута от редовното време Робърта и Нашименто си размениха ролите от преди 8'. Сега Нашименто центрира от корнер, а новият играч на "сините" засече с глава за крайното 4:0.

СЪСТАВИ:

Витоша: Християн Василев; Тодор Гочев, Ваньо Иванов, Евгени Зюмбюлев, Венцислав Бонев, Лъчезар Котев, Георги Купенов, Емил Гъргоров, Атанас Кабов, Мартин Станкев, Илия Димитров
Левски: Милан Миятович; Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас, Иван Горанов; Мартин Райнов, Филипе Нашименто; Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо; Дени Алар

Витоша: Християн Василев; Тодор Гочев, Ваньо Иванов, Евгени Зюмбюлев, Венцислав Бонев, Лъчезар Котев, Георги Купенов, Емил Гъргоров, Атанас Кабов, Мартин Станкев, Илия Димитров

Левски: Милан Миятович; Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас, Иван Горанов; Мартин Райнов, Филипе Нашименто; Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо; Дени Алар

Преди мача

В средата на седмицата "тигрите" заплашиха да бойкотират двубоя, ако той не се играе на техния стадион, но в крайна сметка се стигна до консенсус и мачът ще се състои на Васил Левски". Контузии продължават да държat извън терените Тиам и Станислав Костов, а Петър Хубчев не включи в групата Деян Иванов. Има вероятност Насиру Мохамед да започне като титуляр срещата тази вечер.

След 5 изиграни кръга Левски се намира на 3-о място с 10 точки, докато Витоша е на дъното, без нито една спечелена до този момент. Дошлите под наем от "Герена" Атанас Кабов и Илия Димитров ще могат да играят срещу клуба, който държи правата им. "Прегледахме договорите на двамата и няма точка, която да забранява на футболистите да играят срещу Левски. Така че Илия Димитров и Атанас Кабов ще бъдат на разположения на треньора Енгибар Енгинбаров", заяви главният мениджър на Витоша Костадин Ангелов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички