Скучна битка, но прагматична победа за ЦСКА и "червените" още са в играта за титлата


Скучна битка, но прагматична победа за ЦСКА и "червените" още са в играта за титлата
Снимка: БГНЕС

12812 0

Съдбата на титлата в Първа лига, подобно на Германия и Англия, ще се решава в последния кръг от сезона. В скучен двубой, предложен от столичните съперници ЦСКА и Левски, "червените" стигнаха до комфортна победа с 2:0, изкована в края на двубоя.

Така важният първи гол за символичните гости падна 20 минути преди края. "Армейците", които нямаха реално положение за гол по-рано през срещата, вкараха, благодарение на Тиаго Родригес. Той стреля от пряк свободен удар, топката се отклони в стената, сменяйки посоката си, а секунда по-късно вече беше във вратата на Николай Михайлов.

"Сините" така и не успяха да реагират, а в отчаянието си Нуно Рейш си изкара червен картон в рамките на само няколко минути след нарушения срещу Соу и Енрие. Така в 85' отслабената отбрана на Левски допусна колективна грешка, довела до лесен гол за резервата на ЦСКА Евандро - 2:0 за претендента за титлата.

"Червените" останаха в битката за титлата в последния кръг, въпреки че в момента са в губеща позиция. Лудогорец спечели гостуването си на Ботев (Пловдив) със същия резултат и остава начело на класирането с 1 точки пред ЦСКА.

В последния кръг възпитаниците на Люпко Петрович ще играят срещу Ботев (ПЛовдив), докато по същото време Черно море ще се опита да вземе нещо на Лудогорец в Разград.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите десет минути домакините успяха да се доберат до две по-опасни положения пред вратата на ЦСКА. В 8', след изпълнение на ъглов удар, Нуно Рейш намери топката с глава, но Черниаускас улови, въпреки опитите на Станислав Костов да го подложи под напрежение.

След сравнително доброто начало в темпото, двата отбора прекалено често започнаха да бъркат, а добрите атаки бяха истинска рядкост.

В края на първата част Левски имаше две страхотни положения да открие резултата. В 36' Станислав Иванов проби по крилото и нахлу към наказателното поле, решавайки да стреля, но право в обятията на Черниаускас.

Само две минути по-късно страхотен индивидуален пробив на Мариани завърши с удар от 20 метра, който Черниаускас изби в корнер. В 40' Станислав Костов получи топката в наказателното поле, но се забави с изстрела към вратата и беше заобиколен от 5-ма играчи в червено.

В добавеното време по безумен начин Паулиньо влезе в краката на Турицов, който се опита да се обърне. Коляното му се изкриви по ужасен начин при капачката, което принуди той да бъде изнесен на носилка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55' ЦСКА организира най-добрата си атака, след като отляво в триъгълник между Жоржиньо, Жеферсон и Пинто, който беше изведен в наказателното поле. Там той се опита да центрира, но топкта се удари в ръката на Утонджи, но сигнал от рефера не последва. Играчите се нахвърлиха върху Драгомир Драганов, а картон получи Кристиан Малинов, който изрази най-бурно негодуванието си.

В 70' ЦСКА се добра до гол, без да е създал нито едно положение. Рубен Пинто стреля от пряк свободен удар, топката се удари в гърба на защитник и влезе във врата на Николай Михайлов, който само изгледа как кълбото попада в очертанията - 1:0.

Малко след гола Драганов спря голова акция на ЦСКА. Али Соу беше спрян в центъра на терена, но Тиаго изведе играч на "червените" сам в половината на Левски. Съдията обаче спря играта, за да покаже жълт картон на Нуно Рейш.

В 83' същият играч на Левски се отчете с още една сериозна глупост, коствала му и участието в мача. Той се опита да гардира топката край аутлинията, но Енрике му я открадна и се устреми към наказатленото поле. Той го задържа и получи втори жълт картон.

Така 2 минути по-късно при центриране от свободен удар защитата на Левски капитулира за втори път, след като Районов не успя да изчисти топката, а тя стигна до Евандро, който от чиста позиция стреля и направи резултата 0:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Живко Миланов, Седрик Унтонджи, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Илия Юруков, Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Нуно Томаш, Жеферсон, Рубен Пинто, Кристиан Малинов, Енрике Рафаел, Тиаго Родригес, Жоржиньо, Али Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата е от изключителна важност, тъй като "червените" са само на точка зад лидера Лудогорец. Така, за тях не остава нищо друго освен да вземат двата си двубоя докрая и да чакат грешка от разградчани, ако искат да станат шампиони. Левски пък е на 6 точки от "червените" и ще мотивирани до краен предел да скъсят разликата, а и да откажат ЦСКА от титлата.

Капитанът на "червените" - Николай Бодуров, все още не може да се възстанови от травма и в последните два двубоя не успя да вземе участие. Това е сериозен удар за тима, тъй като той стълб в отбранителната линия и е несменяем титуляр. Добрата новина е, че Кристиян Малинов се завръща след наказание.

При "сините" също проблемите не са никак малко. Проблемите пред наставника обаче също не са никак малко. Срещата пропуска Деян Иванов, който срещу разградчани получи червен картон. На негово място в групата попадна в групата Томислав Папазов. Иначе, голмайсторът на тима Станислав Костов все още е с контузия и едва ли ще може да изиграе пълни 90 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички