Кокала посочи какво е основното предимство на Левски пред ЦСКА


Кокала посочи какво е основното предимство на Левски пред ЦСКА

2138 0

Бившият играч и треньор на Левски Емил Велев-Кокала сподели, какво е предимството на "сините" преди двубоя с ЦСКА днес.  Именно Кокала пък е последният наставник, извел сините до титла - през 2009 година.

"Предимството на Левски е, че в последно време играе доста освободено и не се бори за нищо. Те знаят, че са на бараж за Лига Европа и чакат този мач. Двубоят с ЦСКА ще им дойде малко като бонус. Смятам, че Левски ще покаже добър футбол и се надявам да победи. От друга страна, ЦСКА знае отлично за какво играе. При евентуална победа и грешна стъпка на Лудогорец може да спечелят титлата, което ще е изненадващо.

В последно време обаче от Разград не играят почти никакъв футбол. Те се надяват мачовете вече да свършват и отново да се окажат шампиони. Дербито ще бъде оспорвано. Левски обаче няма от какво да се притеснява. Нивото на отбора се вдигна. След като няма напрежение, е лесно и могат да покажат повече от това, което виждахме в предишните мачове. Левски дълго играеше под стрес и бе притискан от очакванията да влезе в тройката, а преди това да направи и пробив за купата. Сега вече нищо не го спира", заяви той пред "Тема спорт".

А относно негово изказването от преди време, че би празнувал 10 години от последната титла на Левски: "Не подготвям нищо, но десет години без титла и купа - това не може да се случва в отбор от ранга на Левски. Лошото е друго - че феновете свикнаха с това нещо. Сега си пишем десета загубена година. Това са пропилени пари и всичко. Дори и да се спечели баражът за Лига Европа, аз това нещо не мога да го приема. Откърмен съм с титли на Левски и като футболист, и после като треньор. Не е имало празна година! А сега... Слушам още, че бюджетът щял да се намалява и щели да се налагат млади футболисти. Това звучи много хубаво, но трябва да стане и с преследването на цели и спечелването на някакъв трофей. Хора, разберете го това - Левски не може без титли и купи! Левски е отбор, от който трябва да се изисква. Левски винаги трябва да държи високо ниво."

В отбора на ЦСКА се очертава да има една сериозна липса - каква е тя вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички