Лудогорец излъга Левски в дерби, в което "блестяха" съдията и Козмин Моци


Лудогорец излъга Левски в дерби, в което "блестяха" съдията и Козмин Моци
Снимка: Официален сайт на Левски

10110 0

Лудогорец отново се изкачи на върха в Първа лига еднолично, след като във второ поредно гостуване стигна до сравнително лесно 0:2 при визитата си на Левски. Този път обаче акцентите попадат върху главния рефер Ивайло Стоянов, както и защитника Козмин Моци.

През първото полувреме гостите поведоха след брилянтна акция между Вандерсон, Марселиньо и Кешеру за 0:1, но през второто полувреме страстите ескалираха в 68'. Тогава Иван Горанов беше спънат в наказателното поле, а намиращият се на 3 метра от инцидента Стоянов не отсъди нарушение.

Само 10 минути по-късно грешка в защитата на Левски остави Свиерчок необезпокояван сам срещу вратаря, а Иван Горанов го настигна и избута - дузпа, но и червен картон за капитана на "сините", въпреки че през последните години съдиите са насърчавани от ФИФА и УЕФА да не отсъждат дузпа с червен картон, освен при извънредно груби действия.

Тук ситуацията стана нетърпима, а причината беше Козмин Моци. Той реализира дузпата, а след това демонстративно застана пред сектор "Б" с разперени ръце. Това изнерви феновете, към терена полетяха предмети, а някои успяха и да нахлуят до пистата на стадиона. Полицията и охранителната фирма успяха да овладеят ситуацията, а Моци получи втори жълт картон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути бяха поделени между двата отбора, но в 12' се стигна до първата много опасна ситуация. "Синята" защита проспа отлично извеждащо подаване към Кешеру, който остана сам срещу вратаря, но страничният рефер сигнализира за засада. Повторенията показаха, че такава няма - сериозен пропуск на съдийската бригада.

Играчите в "синьо" залагаха на контраатаки, но две от тях бяха провалени в заключителната фаза от Милош Цветкович, който даде много слаби подавания към наказателното поле за Станислав Костов. Нападенията на "зелените" носеха далеч повече опасности, а в последните 20 минути на полувремето имаха няколко отлични шанса за гол.

В 26' при центриране в наказателното поле Козмин Моци стреля с глава и удари греда. 4 минути по-късно пък грешка на Николай Михайлов остави Марселиньо сам срещу вратата, но бразилецът загуби представа за пространството и, без да гледа, стреля в аут.

В 37' обаче гол падна. Вандерсон с брилянтен пас изведе Марселиньо зад гърба на отбраната на "сините". Михайлов тръгна към него, но той просто чукна встрани от себе си, където беше Кешеру - удар на празна врата и 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 68' се стигна до скандален момент в наказателното поле на Лудогорец. След отлична акция на Левски Станислав Костов проби в наказателното поле и пусна остър пас за нахлуващия Горанов. Той обаче беше изритан от Вандерсон в гръб и се строполи на земята, но съдията Ивайло Стоянов не отсъди дузпа в полза на "сините", въпреки че ситуацията се разви пред погледа му.

10 минути по-късно обаче дузпа за Лудогорец беше отсъдена. Якуб Свиерчок беше изведен сам срещу Николай Михайлов след ужасяващи действия на отбраната на "сините". Горанов го догони, но го събори - дузпа и червен картон за капитана на Левски. Моци беше точен и удвои, а след това празнува пред сектора с фенове на "сините". Един от тях дори нахлу към терена, но беше спрян. Това обаче беше само началото.

Стотици се опитаха да нахлуят към терена заради действията на Моци, който беше изгонен с втори жълт картон от съдията Ивайло Стоянов, но едва след като ситуацията вече беше ескалирала. За щастие, до сериозни ексцесии не се стигна, а мачът се доигра в бавно темпо и без особени ситуации пред двата отбора за гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Милош Цветкович, Кали Тиам, Деян Иванов, Иван Горанов; Илия Юруков, Мартин Райнов; Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо; Станислав Костов

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков; Светослав Дяков, Яцек Горалски; Адриан Попа, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски записа трудна победа в гостуването си на Черно Море във Варна, но все пак отборът остава далеч от лидерите Лудогорец и ЦСКА - 6 пункта разлика, които днес могат да бъдат стопени на 3, при успех над "орлите". Това обаче не е никак лесна задача за възпитаниците на Георги Дерменджиев, тъй като гостите са опрени до стената, след като големият им аванс в челото се изпари през 2019 година.

Само преди няколко седмици на "Герена" Левски загуби с 0:2 и се отдалечи от първата позиция. Отборът все пак може да се върне при успех днес, но последната победа на Левски над Лудогорец в шампионата беше през 2014 година, а "сините" не са печелили срещу шампиона в 9 поредни двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички