Левски потопи "моряците" за 15 минути и се залепи плътно зад Лудогорец


Левски потопи "моряците" за 15 минути и се залепи плътно зад Лудогорец
Снимка: levski.bg

9128 0

Столичният гранд Левски постигна трета поредна победа в първенството, след като надигра тима на Черно море с класическото 3:0 в мач от деветия кръг на efbet Лига. "Сините" си осигуриха победата в рамките на по-малко от 15 минути игра на стадион "Георги Аспарухов", с което затвърдиха добрата си форма през този сезон. Петър Хубчев пък най-после успя да победи отбор, воден от Илиан Илиев, като това бе шестият треньорски дуел помежду им.

В средата на първото полувреме Станислав Иванов се възползва от неразбирателство в отбраната на варненци, за да изведе своя отбор напред в резултата. Десет минути по-късно Паулиньо удвои с глава след подаване на Горанов, а в 35' новото бижу в атаката на "сините" Найджъл Робърта оформи крайното 3:0.

Така Левски се залепи плътно зад Лудогорец в класирането на Първа лига, доближавайки се на само точка от шампиона на България. Това бе пета суха мрежа за тима от началото на сезона, като единствено Лудогорец може да се похвали с по-малко допуснати попадения.

Що се отнася до Черно море, това бе седми пореден мач в шампионата без победа за "моряците". За последно варненци победиха ЦСКА, а оттогава допуснаха пет равенства и две загуби. Тимът, воден от Илиан Илиев, остава в средата на таблицата с актив от 11 точки - с десет по-малко от лидера в класирането.

Първо полувреме

Двубоят започна по-силно за домакините, които подложиха на натиск своя опонент. В 11-ата минута Станислав Иванов получи подаване отдясно, след което опита опасен удар, който премина над вратата.

10 минути по-късно тъкмо Иванов успя да се разпише. След дълго подаване в половината на "моряците", вратарят на гостите и Фахт Актау не се разбраха кой да поеме топката, от което много съобразително се възползва Станислав Иванов, откривайки резултата в мача - 1:0.

В 32-рата минута Иван Горанов проби по левия фланг, откъдето предостави отлично центриране, оставяйки под топката цялата отбрана на Черно море. Дебнещият отзад Паулиньо успя да се възползва от доброто подаване на своя съотборник и удвои резултата с глава - 2:0.

Веднага след това "моряците" стигнаха до пряк свободен удар, след който вкараха топката в мрежата, но голът бе отменен заради засада. Секунди по-късно Левски окончателно прекърши своя съперник след страхотен удар на новото попълнение в тима Найджъл Робърта, който не остави шансове на Митрович - 3:0.

В 38-ата минута Черно море изпълни ъглов удар, след който се получи разбъркване в наказателното поле на "сините", а в крайна сметка Васил Панайотов обстреля вратата на Миятович, но топката прелетя над горната греда. Малко по-късно Васил Панайотов опита удар от далечно разстояние, но без резултат.

Второ полувреме

В началото на втората част Черно море бързо можеше да върне едно попадение. Влезлият като резерва Аристот Н'Донгала едва не вкара в мрежата на Миятович. Нападателят получи подаване от Родриго Енрике, но малко не му достигна да насочи топката в очертанията на вратата.

В 59-ата минута Живко Миланов допусна груба грешка в наказателното поле на "сините" позволявайки на Мартин Минчев да стреля от непосредствена близост към вратата на домакините. Бързото излизане на Милан Миятович и самоотвержената му намеса обаче запази резултата непроменен.

В следващите минути двата отбора намалиха оборотите, като не се стигна до опасни положения пред някоя от двете врати. В 84-ата минута Паулиньо отправи опасен удар от дистанция, но топката бе избита в ъглов удар. Малко по-късно и Найденов си пробва късмета с далечен изстрел, но топката отново бе отклонена в корнер.

Преди двубоя

"Сините" демонстрират добра форма от началото на новия сезон в efbet Лига, като след осем изиграни мача имат пет победи и само една загуба. Сега момчетата на Петър Хубчев ще търсят нов триумф, който отново да ги доближи на само една точка от лидера Лудогорец, който вчера победи Етър.

Що се отнася до "моряците", отборът е с най-много равенства в шампионата - цели пет на брой. Варненци се намират в средата на класирането, но демонстрират добра игра в защита, като единствено шампионът Лудогорец е допуснал по-малко попадения от тях.

Филипе Нашименто е аут за мача за домакините, докато Хомар Ейолфсон е възстановен. Исмаил Иса пък няма да може да играе за гостите поради контузия. 

СЪСТАВИ

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Найджъл Робърта
Черно море: Милодраг Миятович, Виктор Попов, Димитриос Хантакиас, Даниел Димов, Цветомир Панов, Фахт Актау,Патрик Андраде, Васил Панайотов, Жоржиньо, Мартин Минчев, Родриго Енрике

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Найджъл Робърта

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Димитриос Хантакиас, Даниел Димов, Цветомир Панов, Фахт Актау,Патрик Андраде, Васил Панайотов, Жоржиньо, Мартин Минчев, Родриго Енрике

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички