Миг на абсолютна прецизност от Тиам вдъхнови безидейния Левски на "Герена"


Миг на абсолютна прецизност от Тиам вдъхнови безидейния Левски на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

12966 0

Левски нямаше никакъв отговор на отличната игра в защита на Арда повече от 1 час, а на всичкото отгоре късметът помогна на "сините" да не изостанат в резултата след 68 минути игра. И в този момент на голямата сцена изгря Хали Тиам, който буквално "от нищото" изригна с феноменално изпълнение от 23 метра и даде така необходимия тласък, с който кандидат-шампионите да стигнат до важно 2:1 над новака в българската Първа лига. 

Първото полувреме не предложи почти никакви емоции на феновете, докато през второто и двата отбора играха на малко по-високи обороти, Илиша Сам изпусна златен шанс в 68', когато се озова абсолютно сам срещу Миятович, преодоля го с удар, но топката срещна гредата. 

Само две минути по-късно след двойно подаване с Найджъл Роберта Хали Тиам реши да пробва късмета си от далечна дистанция и от 23 метра стреля изключително точно в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Иван Караджов. Крайното 2:0 пък беше оформено от Станислав Иванов, който изненадващо остана резерва, но се появи през второто полувреме и внесе острота в атаката, която в крайна сметка доведе до важния 2-и гол. 

В добавеното време Крумов реализира много красив гол от пряк свободен удар от 27-8 метра, но за поне още гол нямаше време и домакините спечелиха срещата. 

"Сините" не позволиха на Лудогорец да се откъсне допълнително на върха в класирането, като разликата остава 4 точки - 33 срещу 29 в полза на "орлите". Иначе това беше 4-а поредна победа за Петър Хубчев и компания у дома, докато отлично представилият се тим на Арда записва второ поредно поражение като гост. Предишното дойде от Лудогорец. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало стана ясно как ще се развива двубоят - натиск на Левски и търсене на бързи контраатаки на гостите. Още в 4' Нашименто можеше да открие резултата, но изстрелът му от пряк свободен удар мина с малко встрани от вратата. Малко по-късно пък Лозев проби по дясното крило и центрира добре в нказателното поле, но Василев беше блокиран добре от защитник на "сините".

В играта на домакините липсваше разнообразие и скорост, но все пак в 24' стигнаха до най-опасното си положение. Тиам от границата на дъгата стреля много опасно, но Караджов успя да избие в корнер. След центрирането Рейш стреля с глава, но право в ръцете на бившия вратар на ЦСКА.  

Следващата част от полувремето обаче премина спокойно. Двата тима се "захапаха" в половината на Арда, но новакът не позволяваше никакви пространства за опонента си. Стигна се едва до 1-2 опасни нахлувания на Робърта и Паулиньо, но защитниците действаха добре срещу тях - 0:0 след скучни 45 минути. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В по-добро темпо започна второто полувреме, а Паулиньо пробва два нелоши удара, които обаче не намериха очертанията на вратата. В същото време и Арда играеше по-активно, а от 25 метра Коконов пробва да изненада Миятович, но черногорецът отрази в корнер. 

С невероятен пропуск се отчетоха гостите в 65', когато получиха най-добрия шанс изобщо в мача. Сам срещу вратаря се озова резервата Илиша Сам, но гредата го спря от това да се разпише. И този пропуск струваше прескъпо на гостите в 69'. Тогава Хали Тиам разигра на двойно подаване с Робърта и от 20 метра стреля изключително точно в долния ляв ъгъл на вратата, а Караджов не видя топката и не успя да реагира. 

Малко след попадението Станислав Иванов беше изведен с далечен пас сам срещу вратаря, но не успя да овладее достатъчно добре. С финт все пак той се измъкна от двама защитници и стреля, но над вратата. Все пак в 80' той беше точен. Паулиньо центрира в наказателното поле, топката не беше изчистена добре и попадна в Иванов, който с левия крак направи 2:0. 

До края на мача Левски имаше още няколко шанса да отбележи, но до 3-и гол така и не се стигна. Вместо това в добавеното време Пламен Крумов с изключително точен изстрел от пряк свободен удар на 27 метра от вратата реализира за Арда, но за повече нямаше време. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Петър Хубчев е направил една промяна в стартовия си състав, като Станислав Иванов, който записа силни игри в последно време, остана на пейката за сметка на Франко Мазурек. 

ЛЕВСКИ: 1. Миятович, 20. Миланов, 5. Ейолфсон, 22. Рейш, 4. Горанов, 23. Тиам, 70. Райнов, 7. Паулиньо, 10. Мазурек, 14. Нашименто, 17. Робърта

АРДА: 1. Караджов, 6. Рандъл, 5. Гаич, 71. Крумов, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 17. Коконов, 30. Аморим, 20. Лозев, 99. Василев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски няма право на повече грешки, още повече на домакински, ако иска да зимува на добра дистанция от Лудогорец. Треньорът Петър Хубчев няма проблеми около окомплектоването на състава. Единственият, който е аут за мача, е нападателят Станислав Костов, който от дълго е в лазарета.

Левски показа стабилна и силна игра в последните си 3 домакинства - постигна чисти победи над тимовете от Топ 6 Локо Пд (1:0) и Черно море (3:0) и се наложи с 3:1 над Ботев Враца. Тази вечер възпитаниците на Петър Хубчев ще искат да продължат това представяне. Днес в медийното пространство се появи една неприятна новина за "сините" фенове, а именно, че сметките на клуба са запорирани. От "Герена" обаче бързо внесоха яснота и успокоиха, че не се е случило нищо фатално, а обясниха, че има запор в последните 3 години, който е много близо до това да бъде вдигнат.

На едно от последните попълнения няма да може да разчита треньорът на Арда Стамен Белчев - централният защитник Илиас Хасани бе изгонен при 0:2 от Дунав и е наказан. Вместо него може да започне капитанът Пламен Крумов, който е бивш играч на "сините". Голяма липса за Белчев ще бъде и контузеният флангови нападател Спас Делев. Състоянието на бързака се подобрява, но той няма да бъде рискуван на „Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички