10 от Левски удържаха Черно море в нервен мач с пет гола


10 от Левски удържаха Черно море в нервен мач с пет гола
Снимка: Официален сайт на Левски

4415 0

Отборът на Левски спечели гостуването си на Черно море с 3:2. Срещата от 24-я кръг на Първа лига на стадион "Тича" бе изпълнена както с попадения и възможности за още такива, така и с груби нарушения. При едно от тях Антонио Вутов бе изгонен директно, като преди това бе отбелязал първия гол и бе дал асистенция за втория.

Паулиньо и Давид Яблонски се разписаха още за столичния тим, а Радослав Василев вкара и двата гола за "моряците".

Това бе 14-та победа за играчите на Делио Роси от началото на сезона и трета от четири мача през пролетния дял на сезона. По този начин те събират актив от 49 точки, изоставайки с 5 от ЦСКА и с 11 от Лудогорец. Варненци пък са 9-ти с 27 пункта.

Първата интересна ситуация бе пред вратата на гостите, след като Роман Прохазка нанесе първи точен удар в 8', но изпълнението му от около 20-тина метра не можа да затрудни Благой Макенджиев.

По-силната игра на Левски продължи и натискът даде резултат в 21'. Антонио Вутов получи отдясно и проби към дъгата на наказателното поле, като се освободи добре между двама от Черно море и стреля мощно по земя, като Макенджиев не успя да се намеси - 1:0.

С добра атака и не малка доза късмет домакините изравниха резултата. Не бяха изминали и 60 секунди и Мариян Огнянов бе изведен в ляво на наказателното поле и бившият играч на "сините" подаде на намиращия се до него Радослав Василев. Нападателят стреля, топката бе спасена от Кръстев, но след рикошет обратно в крака на Василев, тя се озова в мрежата на гостите - 1:1.

В 30' "моряците" можеха да сътворят пълен обрат още преди почивката, но младият вратар на "сините" спаси вратата си. Мариян Огнянов бе изведен от ляво и опита изстрел, но стражът на Левски протегна лявата си ръка, за да изчисти кълбото.

Левски все пак взе аванс отново в резултата 7' преди почивката. Антонио Вутов пусна пас към Паулиньо, който демонстрира страхотна скорост, а след това и прецизен завършващ удар, за да вкара първия си гол с екипа на столичния тим.

По-малко от 10' преди началото на втората част Левски остана с човек по-малко. Антонио Вутов препъна Хасани и след като не получи нарушение, си позволи без топка да удари съперника и получи директен червен картон.

В 63' като по чудо играчите на Илиан Илиев не изравниха. Зехиров центрира към точката за дузпата, където бе капитанът Илиев. Опитният футболист много красиво със задна ножица стреля към вратата на Левски, където Кръстев блесна със страхотен рефлекс.

2' по-късно Давид Яблонски вкара дежурния си гол в Първа лига. Защитникът отново се разписа срещу Черно море, както направи и през есента. Бранителят бе намерен прекрасно след центриране от фаул на Жорди Гомес и с 8-я си гол за сезона чехът покачи на 1:3.

20' преди края на срещата Афонсо и Георги Илиев се спречкаха край тъчлинията, като капитанът на Черно море си позволи с глава да избута играчът на гостите, който пък театрално се свлече и започна да се превива, като последва и спречкване между почти всички играчи на терена, в резултат на което Илиев и Аймен Белаид бяха декорирани в жълто от Станислав Тодоров.

В 76' Радослав Василев вкара втория си гол в срещата, за да намали изоставането на своя тим. Дани Кики получи по левия фланг, добре се обърна и центрира в наказателното поле, където Василев надскочи защитник на Левски, за да нанесе неспасяем удар с глава - 2:3.

Преди мача

Отборът на Левски ще търси задължителна победа на стадион "Тича", за да не позволят да бъдат настигнати на третата позиция. За момента "сините" са с 46 точки и имат аванс от 5 пред четвъртия Берое, макар да са с мач по-малко. 26-кратните шампиони имат 8 точки по-малко от втория ЦСКА и изостават на 14 от лидера Лудогорец.

Черно море от своя страна е на 9-та позиция с 27 пункта, като от началото на проления дял нямат победа - една загуба и две равенства. В предишната среща между двата тима, Левски се наложи на Герена с 1:0.

Състави:

Черно море: Макенджиев, Зехиров, Хасани, Д. Димов, Кононго, А. Цветков, Г. Илиев, Д. Кики, М. Огнянов, Фенуш, Р. Василев

Левски: Кръстев, Цветкович, Яблонски, Белаид, Горанов, Прохазка, Тиам, Нашименто, Паулиньо, Вутов, С. Костов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички