Притеснително: "Подставеният" Русев увеличил главоломно задълженията в Левски


Притеснително: "Подставеният" Русев увеличил главоломно задълженията в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

6094 0

Бившият кмет на столицата София и отявлен фен на Левски Стефан Софиянски разки прелюбопитни тайни от кухнята на "сините", включително за вече бившия собственик на тима Спас Русев. Политикът отсече, че собственикът на "Виваком" е бил поставено лице на "Герена", а дълговете на клуба са се увеличили двойно.

"Спас Русев ни падна от небето. Ясно бе, че бе подставено лице, че не бе реален собственик, а и нямаше нищо общо със спорта. Сегашните са все свързани със спорта. Да кажем, че имам повече информация, която не желая да споделям", отсече Софиянски.

"Русев в нито един момент не се ангажира с финансирането на Левски. Вие да сте чули приходи от бизнеса му да влизат в Левски", допълни той и също така даде подробности за дълговете на клуба и как Русев не ги е обслужвал по време на престоя си като собственик.

"Когато Спас Русев пое Левски задълженията бяха между 18 и 20 милиона лева. Сега са 32 милиона и нещо. Аз знам, че в началото на година не бяха обслужвани разсрочените задължения към НАП. Хубаво е, че ясен план, ясно е откъде идват парите. Може много да говорим икономически, хората в Левски са се запознали с цифрите. Щом са поели този ангажимент, поемат задължението да покрият тези задължения", каза бившият кмет в предаването "Домът на футбола".

Днес беше съдбоносен ден за Левски, след като на Общото събрание бяха обявени промените в ръководството и новият собственик, който е доверен на Васил Божков. Кой е новият собственик на Левски и с какво се занимава четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички