Кой е Георги Попов - новият собственик на Левски?


Кой е Георги Попов - новият собственик на Левски?
Снимка: БГНЕС

14070 0

Днес стана ясен новият Надзорен съвет на Левски. Той бе утвърден на Общото събрание на клуба, което сложи край и на управлението на Спас Русев на "синия" клуб. Името на новия силен човек на "Герена" е Георги Попов, който притежава близо 87% от общия пакет акции. А освен него в Надзорния съвет попадат още Александър Тумпаров и Михаил Тодоров.

Кой точно обаче е новият собственик на Левски - Георги Попов, тъй като към този момент не е попадал под светлините на прожекторите в спортната общественост, а от днес името му вече ще бъде сред най-споменаваните. По време на Общото събрание Попов се е представил като вицепрезидент на "Нове Холдинг", което потвърждава информациите, че новата силна фигура на "Герена" ще бъде Васил Божков.

Самият Попов не се яви на пресконференцията след събранието, но част от думите по време на него станаха известни, като и в тях споменава Божков и ролята, която ще има в "синия" клуб. "Има искове към клуба от много хора. Водим разговори с всеки от тях, а ако не се споразумеем, ще предприемем необходимите стъпки. Мнозина решиха, че като в клуба влизат фирмите на Васил Божков, той ще отвори голямата кесия и ще почне да плаща наред. Той е собственик на холдинга, на който аз съм вицепрезидент и холдингът е поел ангажимента за връщане на нормалния живот и спонсориране на клуба. И това е достатъчна гаранция за бъдещето. Аз не бих си заложил името в губещо начинание, нито пък г-н Божков и групата наши компании", казал Попов на събранието, цитиран от в. "Сега".

Заедно с Божков  Попов е в съвета на директорите на компаниите от хазартния сектор "Национална Лотария" АД и "Ню Геймс" АД. Със своята ГКПГ АД държи 5% от собствеността в "Лотария БГ" ООД, като общо участва в управлението на над 35 фирми, а собственост има в 17 от тях. Той често е обявяван за негова "дясна ръка". Двамата имат дялове в няколко фирми, които се занимават с организиране на хазартни игри.

Друг сред новите лица в Левски е Александър Тумпаров. Той е сред основателите на "Еврофутбол", както и е първият управител на компанията. Михаил Тодоров, който е третия в НС на клуба е юрист и се определи, че може да бъде като представител на феновете, тъй като посещава постоянно мачове на тима и не смята да спира да го прави в любимия си сектор "В".

Какво заяви Павел Колев по време на нея и какви са целите на клуба - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички