От Левски обявиха реалния дълг на клуба към НАП


От Левски обявиха реалния дълг на клуба към НАП
Снимка: БГНЕС

5707 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде изключително интересно интервю в предаването "Домът на футбола" по "Диема Спорт". И безспорно тази, която вълнува най-много феновете, е свързана с финансите на клуба.

За тяхно съжаление, проблемите са много дълбоки, а идването на Васил Божков и парите, които вече е дал за справянето с финансовата криза, са спасили Левски от фалит. Причината е, че клубът е изостанал сериозно с плащанията, основно към държавата и НАП, а това е довело и до увеличаване на дълга.

Павел Колев разкри, че вече са взети мерки в Левски, като е ограничен бюджетът за заплати (вече има таван), ще се внимава с трансферните суми за играчи, които не са доказано качество и други различни мерки за оздравяване на финансовото състояние на клуба.

"За съжалание, слуховете са близо до истината. Говори се за 6 милиона лева задължения към НАП - сума, която е близо до реалната. Към тази сума можем да добавим и лихва (около 2 милиона лева), която тече, защото плащанията са забавени. Не може да се каже, че Спас Русев не е плащал задълженията, а клубът не е имал възможност да го прави", каза по темата Павел Колев.

Той потвърди отново, че парите, които заплашваха евролиценза на тима, са платени, а задълженията към държавата са най-голямото перо от финансовите задължения на тима. Въпросните 6 милиона лева (както и 2-та милиона лева лихва) са част от договорката между клуба и НАП за изплащането на дълга към държавата, който е в размер на сума между 20 и 30 милиона лева.

В същото време стана ясно, че Левски е можел да се раздели с голмайстора си през тази зима. Защо Костов остана в Левски може да прочетете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички