Павел Колев: В последните 10 дни Божков плати над 3 млн. дългове на Левски


Павел Колев: В последните 10 дни Божков плати над 3 млн. дългове на Левски
Снимка: БГНЕС

2368 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев съобщи, че очакваният нов собственик на клуба Васил Божков е вложил повече от 3 милиона лева в последните 10 дни, за да погаси част от задълженията на "сините". Клубът има срок до 5 март, за да убеди УЕФА, че погасява свои задължения и да получи лиценз за евротурнирите.

"Одитът показва дългове малко над 32 милиона лева. Натрупани са с лекота, с некомпетентно управление, харчени са пари погрешно, с меко казано странни решения. Давани са големи заплати на чуждестранни играчи, звезди, които обаче не са звезди. Според мен се касае за некомпетентност. Има различни счетоводни техники, през последните 2-2,5 години има неплащани данъци към държавата. Давани са заеми и сега клубът дължи. Не съм видял схема за източване на клуба, ако има нещо такова, то е направено много елегантно, че не мога да го видя", коментира Колев пред bTV.

КРАЛЕВ: ВАСИЛ БОЖКОВ НЯМА ДА ПОДВЕДЕ ХОРАТА, КОИТО МУ СЕ ДОВЕРЯВАТ

Относно работата на настоящия собственик Спас Русев директорът заяви: "Опитал е да се конкурира с Лудогорец, привличайки звезди, опитал е да завърши добродетелен кръг, да се привлекат и феновете, но, за съжаление, това не се е получило. Това, което трябва да се направи е много тежък оздравителен процес. Левски е клуб с традиции, който трябва да се бори за отличия и нямаме право да се откажем от битката за титла, купа или добро представяне в Европа. Лицензът не е заплашен под никаква форма, има срок до 5 март, когато трябва да изпратим заверени документи с платени суми. Голяма част от тези средства, които УЕФА смята за дължими, вече са платени, и то от Васил Божков, няколко милиона, малко повече от 3 милиона за последните 10 дни. УЕФА не допуска задължения към държавата под никаква форма".

А какво е обещал Божков на феновете при скорошна среща с тях - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички