Освободиха задържаните българи в Словакия след сблъсъците


Освободиха задържаните българи в Словакия след сблъсъците
Снимка: Иван Йочев

3114 0

Късно снощи властите в Словакия задържаха десетки българи след сблъсъци между фенове на Левски, Аякс и Краковия (видео). Българските граждани обаче вече са очаква са освободени от ареста, съобщава Министерството на външните работи.

"Всички български граждани, задържани в Братислава снощи, са освободени от ареста след съдействието на посолството ни в Словакия. Те ще могат да присъстват на мача, който ще се проведе довечера", гласи съобщение на МВнР от последните минути.

"По информация на българското посолство, към 5.30 местно време са задържани 45 души като свидетели, а към момента са освободени 30 души", посочват още от МВнР.

Тази нощ от МВнР дадоха подробности за възникналия инцидент: "Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия. Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души. Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени."

Междувременно Левски се готви за важния си мач от Лига Европа срещу Ружомберок. Кога и къде може да гледате сблъсъка между Ружомберок и Левски - разберете тук.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички