Нов в Левски едва не умрял от глад, Марадона го сравнил външно с френска звезда


Нов в Левски едва не умрял от глад, Марадона го сравнил външно с френска звезда
Снимка: принтскрийн

27223 0

Първото лятно попълнение на Левски - защитникът Янис Каргас, тепърва ще разкрива качествата си на терена. Скоро Sportlive.bg ще ви представи кратък материал за тях, но сега искаме да ви разкажем няколко интересни истории в биографията на гръка. Първата от тях касае началото на кариерата му, когато е футболист на Неа Кавала. Той има нещастието да пресече там пътя си със скандалния футболен ръководител Макис Псомиадис, който бе арестуван през 2011 г., след като бе издирван за изнудване, измама и даване на подкупи. След арестуването му в Кавала настъпват тежки дни и Каргас е на ръба на пълно изтощение... от глад.

В Гърция пишат, че тогава феновете на тима се заемат с администрацията и се грижат "доколкото е възможно да държат играчите изправени". Отборът е изхвърлен в по-долна дивизия и е застигнат от сериозни финансови сътресения.

"Ние буквално не ядяхме, някои хора работеха на своя воля в клуба и ни задържаха във футбола. Например, отседнахме в къща, която един от феновете ни даде безплатно. Един от хората в администрацията имаше кафене, където не плащахме. Отивахме там всяка сутрин, за да пием кафе и да хапнем кроасани, разказва защитникът. - Спомням си, че един ден имах около 60 цента и малко преди тренировка отидох да си купя хляб от фурната. Дълго време това беше единственото, което ядяхме, докато не започнем тренировки".

"Един ден отидох на тренировка и треньорът ни тогава - Никос Пападопулос, ми каза: "Не ми изглеждаш добре. Какво има?". Аз казах: "Нищо". Той настоя, аз дадох същия отговор и той бе принуден да попита друг играч, който живееше с мен. "Тренер, не сме яли от вчера", му каза той. Треньорът ни заяви: "Отивайте да ядете в ресторанта, аз ще платя сметката", спомня си Янис.

Вижте тази публикация в Instagram.

😍😍❤️💙

Публикация, споделена от Giannis Kargas (@giannis_kargas) на

Малко преди да дойде в Левски - през 2018 г., пък футболистът изживява момент от съвсем различно естество. Този път на радост. С тима от Беларус той печели Купата и Суперкупата на страната. Но има нещо по-любопитно и също толкова радостно. Става първият грък, който работи с аржентинската легенда Диего Марадона. По онова време големият футболист от близкото минало пое ръководни функции в Динамо. При първата му среща с Каргас дон Диего му казва: "Приличаш ми на Оливие Жиру". Двамата си правят и обща снимка за спомен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички