Неочакваният край на най-очевидната и гнусна атака в модерната история на Левски


Неочакваният край на най-очевидната и гнусна атака в модерната история на Левски
Снимка: БГНЕС

5409 0

Люпко Петрович вече не е треньор на Левски. Тази "новина" се чакаше още от август насам, но сръбският футболен гений някак си все още е непобеден през настоящия сезон и водеше "сините" към първото място в Първа професионална лига. Факт, който попречи на плана на ръководството да се отърве по-рано от носителя на КЕШ с Цървена звезда. Естествено, никой не знае защо в клуба се работеше толкова яростно срещу Петрович, но е факт, че дори той, верен подръжник на "сините", не издържа и си събра багажа, и то по какъв начин - преди важния мач срещу Берое.

Хиляди се настроиха бързо срещу Петрович и се чудеха как е могъл да "предаде" клуба по такъв начин. Но истината е, че Люпко взе това решение и го реализира така, защото в момента този клуб е напълно неадекватен. Следователно - защо да очакваме каквато и да е отговорност от страна на човека, който 6 месеца поред се удряше в стена всеки път, когато се опита да направи положителна промяна в клуба, който обича.

Всъщност, това е грешно твърдение от моя страна. Защото Петрович не остави отбора преди мач срещу Лудогорец, ЦСКА или някой друг от лидерите. Сръбският специалист можеше да си тръгне във всеки друг момент за повече отзвук, но го направи преди мач с Берое - тим, който е в дълбока криза и дори не е в първата половина на класирането. Петрович напусна в момент, в който най-малко можеше да повлияе на представянето на отбора. Следователно дори последното действие на Петрович е в пъти по-адекватно от това, което прави "синьото" ръководство години наред. И в частност през последните няколко месеца.

ДЕСЕТТЕ ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ КАЗА "ЧАО" НА ЛЕВСКИ

Чаканата издънка, която така и не дойде

Ръководството на Левски чакаше удобен момент, в който да премахне сърбина. Защо? Никой няма представа, но всеки очакваше това. Най-добрият вариант дойде при отпадането от Лига Европа. Но Петрович всъщност не загуби, а само малшансът лиши "сините" от класиране напред, след като 26-кратните шампиони играха много по-добре от своя съперник, специално на реванша в София. След мачовете с Марибор Петрович получи жълт картон, но как да му бъде показан червен - победа над Лудогорец, нито едно поражение до момента и първо място в класирането. Въпреки това клубът продължаваше редовно да "мачка" по Люпко - къде с вътрешни промени, къде с атаки в медиите. Нямаше значение - ако ние не може да го уволним, дано той се махне. Тази максима следваха ръководителите и, в крайна сметка, успяха, но не и по начина, по който им се искаше.

Непреодолимите очаквания

Наслушали сме се как Левски не трябва да се задоволява с по-малко от титла и Купа, като очакванията и претенциите към Петрович бяха именно такива. Сърбинът каза, че това е възможно, но поиска 5 или 6 нови играчи. От тях на "Герена" дойдоха... 0 (НУЛА). Това му осигури ръководството. Освен това в клуба имаше един единствен човек, който пазеше гърба на сръбския специалист - Георги Иванов - Гонзо. Той беше махнат, защото няма опит на позицията. На негово място дойде... Станислав Ангелов. Очакванията обаче останаха високи - ние сме Левски, искаме титла. И Петрович тръгна по този път и до последно се бореше с всички, докато единствените му поддръжници - футболистите, държаха фронта и бяха лидери до последния ден, в който Петрович беше треньор на тима.

НЕАДЕКВАТНАТА РЕАКЦИЯ НА ЛЕВСКИ ПРИ ОСТАВКАТА НА ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ

Преговорите с други треньори

Правейки кратка справка, става ясно, че пред определени медии хора от ръководството на Левски "подкрепят" треньора. Това обаче в нито един момент не е било вярно. Станимир Стоилов сам призна, че е търсен от Левски. Димитър Димитров пък стана част от "атаката срещу Люпко", хвърляйки бомбата преди около месец - знаел, че в Левски водят преговори със Стоилов. Други двама треньори, които със сигурност са говорили за място на "Герена" са Тони Велков и Велислав Вуцов, според източници на Sportlive.bg

Е, кой може да работи в подобна обстановка. Единствената причина Петрович да го правеше, беше "идеята Левски". Той обаче преди всичко е човек. А всеки човек има определена точка на търпение. А тази на Люпко беше премината много, много отдавна.

Синьото задкулисие

Помните ли преди години, когато в Левски нямаше особени финансови проблеми, през ден се публикуваше информация за забавени плащания. Сега привидно всичко е окей, а една от най-актуалните информации беше, че Спас Русев ще даде 1 милион евро за зимни трансфери. Никой обаче не съобщи, че преди двубоя с Берое премиите на играчите били спрени. Защо? Защото в клуба нямало пари. Новината съобщила новата директорка на клуба, която нарече "сините" "един от най-добрите клубове в България". Да, такъв човек е начело на най-обичания тим в България.

СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ СЪСИПА ПЕТРОВИЧ, НО БЕЗ НИКАКВИ АРГУМЕНТИ

Това е поводът за оставката на Петрович. Но причините са твърде много, като дори в 4 интервюта сръбският специалист не можа да ги изреди всички. А клубът, който в нито един момент не го защити и не му подаде ръка, се направи на "ощипан" след оставката. Сякаш никой не я очакваше...

Нима не забелязахте колко подготвено беше ръководството за напускането на Петрович? Една камара глупости бяха казани по адрес на носителя на КЕШ, като дори Станимир Стоилов от Казахстан реши да каже колко е разочарован от действията не Петрович. Кой ли не се изказа негативно за Петрович, а много от феновете, по типичен за българския народ начин, забравиха на кое място е Левски и коя е единствената причина той да е там!

А сега накъде?

Първото нещо, което трябва да бъде направено от всеки истински фен на Левски, е да благодари на Люпко Петрович - за всеотдайността, с която работеше за доброто на "идеята Левски", и за разкритията, които направи. Ръководството се опита да го изкара като "дядвол", но всеки с малко сиво вещество в главата знае, че сърбинът няма никаква изгода да лъже за това, което се е случвало в последните няколко месеца.

В същото време, макар и не по план, Спас Русев или който и да е там човекът, който управлява отбора, осъществи плана си и Петрович вече не е в клуба. По гнусен, отвратителен и скандален начин "новото време" на "Герена" изгони едно светило в треньорската професия. Един наставник, който просто е от друга класа в сравнение с всеки един треньор, който е водил български отбор. И човек, който даваше всичко за Левски. Жалко, че никой в този така объркан клуб не даваше 5 пари за него...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички