Намаляват заплатите на първия отбор в Левски


Намаляват заплатите на първия отбор в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

6198 0

Новите шефове в Левски ще продължат с крутите мерки, за да оправят финансовото състояние на клуба. Следващата крачка ще е намаляването на бюджета за заплати на първия отбор, пише "България днес". Очаква се той да бъде орязан с 1/3 спрямо сегашния.

Това ще стане чрез постепенна подмяна на многото чужденци с българи, които получават далеч по-малки възнаграждения. Според новото ръководство заплатите в момента са безумно раздути. Още повече, че някои от високите възнаграждения се получават от играчи, които даже не са титуляри. А няколко от тях дори в момента тренират за здраве в София, след като се оказаха излишни. Това са Мартин Полачек, Божидар Митрев и Филипе Нашименто.

УНИКАЛНО! ПОЛАЧЕК Е СРЕД НАЙ-СКЪПИТЕ ФУТБОЛИСТИ В СЛОВАКИЯ

"Сините" вече успяха да се отърват от един от ненужните - Ривалдиньо. Той бе пратен под наем в румънския Виторул. В момента се преговаря за раздяла с другите трима. Вместо тях няма да бъдат взимани други скъпоплатени чужденци. Ще се търсят предимно българи, които ще получават далеч по-ниски заплати.

Все още не е ясно и бъдещето на трима играчи, чиито договори изтичат. Те отново са чужденци и взимат никак не малки възнаграждения - Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Триото получи предложения за продължаване на контрактите им от предишното ръководство. Те обаче не дадоха отговори до средата на декември, когато беше срокът. Причината е, че искаха по-високи заплати от досегашните си. Новите шефове начело с изпълнителния директор Павел Колев тепърва ще разговарят с тях. Но е ясно, че няма как да получат исканото сериозно увеличение на възнагражденията си.

В момента на "Герена" с най-високи заплати са двама чужденци - защитникът Холмар Ейолфсон и звездата Габриел Обертан. Французинът получава по 45 000 евро на месец след продължаването на контракта си. Защитникът пък взима над 30 000 евро. Те двамата няма да бъдат засегнати от новите мерки. Каква е шокиращата причина "сините" да вземат недоказания нападател Луан Виана вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички