Малко мълчание ще е удобно ли?


Малко мълчание ще е удобно ли?

3199 0

Феновете на Левски се занимаваха дълго време с казусите на ЦСКА и пращаха писма и декларации на поразия, като вероятно задръстиха пощата на ФИФА и УЕФА. Сега обаче на дневен ред е Лудогорец и защитникът Натанаел. Причината - бразилецът е получил български паспорт през миналия месец и вече е български гражданин.

Истината е, че привържениците от "Източен фронт" са хванали много добър момент, който не беше разгласен в медийното пространство. В крайна сметка, по родното законодателство един чужденец може да вземе българско гражданство, но след 5 години престой в страната. Натанаел е тук от лятото на 2015 година, няма брак с българка, както и причина, заради която неговите документи да се разглеждат с преферении. Защо получава паспорт е енигма и въпрос, който всеки трябва да задава. Адмирации за инициативата, но... винаги има едно НО.

Защо сега и защо Натанаел от Лудогорец? Феновете на Левски със сигурност помнят 2014 година, когато Константин Папазов спечели всичко в баскетбола, но с една дузина американци и чужденци. Тогава обаче нямаше проблем, че някои от тях взеха български паспорти, нали?

Защо Натанаел, а не баскетболистите, които получават паспорти пот път и над път? Срещу едно обещание да играят за националния отбор, играчи като Симънс и други взеха паспорт, без да са стъпвали в страната. След 2-3 мача забравят за това и си играят спокойно из Европа за много пари, без да взимат квота за чужденци. Защо? Защото България е в ЕС и нашата родина е много "апетитна" за всички, които се целят към Запада. Но тогава никой не обърна внимание. Защо сега?

Когато Игор Томашич и Предраг Пажин играеха за Левски и България, нямаше проблем тогава, нали? Ами Лусио Вагнер? Проблем имаше, но той беше с Тиаго Силва и Маркиньос. Защо? Не заради държавата, а защото играеха за ЦСКА. Сега проблемът не е, че случаи като този с Натанаел гонят "стотици млади хора от страната ни и ги кара да губят вяра в институциите". Проблемът е, че това е Натанаел от Лудогорец - големият трън в очите на Левски. Добре, че Ганчев си направи ново ЦСКА, та феновете насочиха и натам няколко декларации.

А феновете дори не крият, че проблемът им е в бразилеците на Лудогорец. "Ние феновете на ФК "ЛЕВСКИ" , призоваваме за задълбочена проверка на скандално придобитите български паспорти от бразилските футболисти на ФК "Лудогорец" и незабавно прекратяване на тази порочна практика". А защо не преразгледат и други случаи? Натанаел ли е проблемът?

И нека не забравяме, че сега феновете на Левски (общ знаменател, защото когато някой направи нещо, го отнася цялата "синя" общност) се правят на коректор на неправдите, но през миналата седмица бяха обявени за расисти от УЕФА. И то с право. След куп "леки" наказания и мъмрения от Централата им писна и наказаха "сините" с мач пред затворени врати и 57 хиляди евро глоба. Заради расизъм. А това далеч не е първият или последен случай. Как тогава, седмица по-късно, от расисти се превръщат в "коректор"?

"Защо Натанаел е български гражданин" е много точен въпрос за много странен факт. Но нека в "синия" лагер не се правят, че проблемът им е, че бразилец е взел паспорт след година пребиваване в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички