Левски с рутинна победа срещу Витоша


Левски с рутинна победа срещу Витоша
Снимка: levski.bg

1098 0

Отборът на Левски записа неособено труден успех при домакинството си на последния Витоша Бистрица. Паулиньо откри резултата за „сините“ в 24-тата минута, а Станислав Иванов оформи крайния резултат в средата на втората част.

Домакините започнаха по-активно срещата и логично достигнаха до откриване на резултата в средата на първата част. Фелипе Нашименто подаде топката в наказателното поле на Витоша, последва разбъркване, но там Паулиньо се оказа най-съобразителен и успя да вкара кълбото в мрежата на Витоша – 1:0! В 29-тата минута Левски можеха да удвоят аванса си, след като Дени Алар получи добър пас в наказателното поле. Деветката на „сините“ намери Франко Мазурек, но той стреля много над вратата на гостите. Няколко минути по-късно „сините“ пропиляха нов шанс за гол. Този път Дени Алар реши да стреля сам, но стражът на гостите Василев спаси.

В началото на втората част отново австиецът бе изведен на стрелкова позиция. Алар получи чудесен пас от автора на първото попадение Паулиньо, но този път нападателят на „сините“ не успя да намери очертанията на вратата. В 60-тата минута все пак Левски достигна до втори гол. Мартин Райнов намери по крилото Живко Миланов, който пусна пас по земя и след неумелата намеса на Християн Василев, топката попадна в краката на Станислав Иванов, който отблизо покачи резултата на 2:0! До края на срещата нови голове не паднаха.

Така Левски взе важни 3 точки, с които успя да скъси преднината на Лудогорец на едва 5 пункта. „Сините“ имат актив от 42 точки, докато разградчани са с 47. Витоша остава твърдо на последната позиция, след като тимът има едва 5 точки от началото на сезона и е с единият крак във Втора лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички