Левски продължава с убедителните победи в Първа лига


Левски продължава с убедителните победи в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

3941 0

Левски постигна трета поредна победа в Първа лига, след като се наложи като домакин над Пирин с 3:0. С успеха днес "сините" се доближиха на 4 точки от лидера Лудогорец и на 3 от ЦСКА, но двата тима са с мач по-малко.

Роман Прохазка, Жуниор Мапуку и Васил Панайотов бяха точни за тима на Делио Роси. Първият се разписа след спорна дузпа през първата част, а почти 20' "орлетата" играха с човек по-малко.

През първите 10' от срещата домакините от Левски бяха по-настоятелният тим, като едно от най-добрите положения за "сините" бе в 10'. Тогава Жуниор Мапуку получи топката от ляво и опита фалцов удар към далечния удар, но кълбото премина на сантиметри от страничния стълб.

Първият точен удар в срещата бе на Габриел Обертан. Перлата на столичани опита далечен удар в 14', но Благой Макенджиев се бе пласирал добре и шутът на французина не го затрудни.

В 18' Жуниор Мапуку получи травма при атака на Левски, след която се стигна до корнер. При изпълнението на ъгловия удар прозвуча сигнал за нарушение - дузпа за домакините отсъжда Железов. Зад топката застана щатният изпълнител Роман Прохазка, който изведе тима си напред - 1:0. При повторенията се видя, че Стилян Николов задържа в наказателното поле Холмар Ейолфсон.

В 23' Антонио Вутов бе изнесен на носилка, след като получи контузия, а 2' по-късно на негово място се появи Жерсон Кабрал.

В 49' "сините" удвоиха аванса си благодарение на Жуниор Мапуку. Нападателят получи пас в половината на гостите от Габриел Обертан и се възползва от грешката на Макенджиев. Стражът излезе далеч от наказателното поле, като нападателят на Левски го финтира и от далечно разстояние прати кълбото по въздуха в мрежата. Това е шести гол за Мапуку от началото на сезона.

В 56' Мапуку можеше да вкара втория си гол в мача, но ударът му по диагонала срещна страничната греда.

В 72' задачата на Левски се улесни, след като Аймен Суда удари с лакът Милош Цветкович, като това бе втори жълт картон в мача за "орлетата" и му бе показан респективно червен.

13' преди края на срещата Васил Панайотов вкара третия си гол в два мача. Попадението падна след центриране на Горанов, който върна към точката за дузпата, където от движение халфът на Левски нанесе плътен удар по земя - 3:0.

В добавеното време на срещата "сините" още един път нацелиха гредата. Този път Желсон Кабрал нямаше късмет, след като се включи на скорост и получи топката пред вратарското наказателно поле, но топката  се спря в страничната греда и се върна в ръцете на Макенджиев.

Преди мача

Наставникът на "сините" Делио Роси най-вероятно ще заложи на същия състав от мача с русенци, като само в средата ще се завърне Жорди Гомес, който изтърпяваше наказание.

В лагера на Пирин им добри и лоши новини. След като изтъпяха наказания, Тодор Паланков и Аймен Суда се завръщат в игра. От срещата обаче отпадат контузените Александър Башлиев и Анди Рения.

Благоевградчани вече измъкнаха точки от ЦСКА и Лудогорец, завършвайки наравно и със сигурност ще опита да измъкне нещо и от Левски.

Състави:

Левски: Митрев, Горанов, Ейлофсон, Вутов, Мапуку, Белмонт, Гомес, Прохазка, Цветкович, Яблонски, Обертан

Пирин: Макенджиев, Суда, Костадинов, Благов, Хендерсън, Ничев, Кирилов, Сандев, Костов, Николов, Попев

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички