"Левски" пречупи десетима от Верея


"Левски" пречупи десетима от Верея
Снимка: БГНЕС

1731 0

"Левски" победи Верея на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора в среща от 18-ия кръг от Първа професионална лига. Столичани постигнаха минимална победа с 1:0 с гол на Антонио Аниете.

Едва в края на първата част „Левски” създаде опасни положения, но стражът на Верея спаси тима си от това да изостане в резултата. Адениджи също направи непростим пропуск, след като остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

В последните минути на частта капитанът на Верея Елиаш бе изгонен заради удар в лицето на Прохазка. В 68’ Аниете откри резултата, след като бе напълно забравен в наказателното поле.

Първо полувреме

"Левски" опита да наложи натиск срещу домакинския тим, но до по-чисти положения стигаше по-трудно. Хеан Деса, който за първи път започва като титуляр направи два добри пробива. В 11' Перуанецът финтира двама, включително и Караджов, за да центрира към вратарското поле. Там обаче Адениджи бе надскочен и не можа да открие резултата.

В 22' столичани получиха право да изпълнят пряк свободен удар в полза, фронтално срещу вратата, но Аниете не я улучи от 20-ина метра.

В 41' се стигна до най-опасното положение в срещата. Прохазка с добър пас към Адениджи между трима играчи. Ниегриецът обаче пропусна да отбележи сам срещу вратаря на Верея Иван Карджов.

Гостите се активизираха в последните минути, но Караджов показа класа и спаси. Първо Бурабия с мощен удар пред наказателното поле, но топката уцели гредата. Последва ъглов удар и се стигна до два опасни удара, дело на Бурабия и Адениджи, но Караджов отново ги отрази.

В добавените минути на първата част капитанът на домакините Елиаш бе изгонен, след като изпусна нервите си и удари без топка Прохазка. За това си нарушение той получи втори жълт картон.

Второ полувреме

Очаквано Верея остави инцииативата изцяло в ръцете на "Левски". В 51' Аниете отправи силен удар към вратата, но топката мина над гредата.

В 68' след центиране на Роман Прохазка, Антонио Аниете отбеляза с глава за 0:1. Испанецът бе оставен напълно непокрит в наказателното поле и без проблем засече топката.

В 80' грешка в защитата на "Левски" и Здравко Илиев шутира опасно към вратата на гостите, но ударът му не намери целта.

Съставите:

Верея: Иван Караджов, Костадин Слаев, Илиас Хасани, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Георги Ангелов, Георги Андонов, Елиаш да Силва, Илиян Йорданов, Момчил Цветанов, Амаду Сукуна

Левски: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Александър Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Хеан Деса Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

Преди мача

Преди мача „сините“ заемат второто място в класирането с 37 точки, докато старозагорци са седми с 22. В предходния кръг момчетата на Елин Топузаков постигнаха успех с 1:0 над Славия. Верея е в серия от три домакински успеха, постигнати срещу Локомотив Горна Оряховица, Дунав и Берое.

В титулярния състав ще се завърне защитникът Димитър Пиргов, който бе наказан в предишния кръг. Наставникът на "Левски" Елин Топузаков все още не може да разчита на национала Георги Костадинов, тъй като не е възстановен напълно. В лагера на Верея няма никакви кадрови проблеми и треньорът Александър Томаш ще заложи на обичайния състав.

"Левски" е фаворит в двубоя, след като в първия мач през сезона разби съперника си на "Герена" с 4:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички