Левски пратил оферта за халф от отбора на Феномена


Левски пратил оферта за халф от отбора на Феномена
Снимка: Getty Images/Guliver

2369 0

Левски ще се стреми да се подсили в халфовата линия през зимния трансферен прозорец. "Сините" са набелязали испанския полузащитник Тоньо Котан, който се състезава за елитния Валядолид, пише pucelafichajes. Както е известно, клубът вече е собственост на бразилската футболна легенда Роналдо, по прякор Феномена. 

23-годишният испанец не попада в плановете на треньора на тима Серхио Гонзалес и още през януари ще си търси нов отбор, пише "Тема Спорт". Възможно е Левски да го вземе без трансферна сума. Желанието на футболиста е да остане в Испания, но засега офертите за него са от чужбина. Едната е от Левски, а другата от лидера в Румъния ЧФР Клуж.

ЛЕВСКИ ЩЕ ОПИТА ДА ПРОДАДЕ ПОЛАЧЕК ОЩЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ

Антонио Хесус Котан Перес, както е цялото име на играча, е роден на 19 септември 1995 година, висок е 175 см и тежи 69 килограма, играе с десния крак. Той е юноша на Севиля, като преминава през всички юношески формации на тима. Бил е част и от юношеските национални гарнитури на Испания. Дебютира за първия тим на Севиля през сезон 2013/2014 в турнира Лига Европа - при 6:1 над Младост Подгорица. За родния си отбор изиграва 3 мача в Примера. За дубъла на тима има 152 мача, в които вкарва 5 гола. Стига и до капитанската лента.

През лятото на 2017 година е продаден на Валядолид. Подписва договор с клуба за 2 сезона, като Севиля си запазва правото да го откупи. През миналата кампания Котан е бил титуляр в Сегунда. През този сезон в Примера обаче няма мачове.

Ако Левски привлече халфа, то нищо чудно да не продължи договора на Богдан Вашчук, който играе под наем, или да се опита да продаде Филипе Нашименто.

Наскоро стана ясно какви са приоритетите в зимната селекция на Левски. Повече по темата прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички