"Левски" пенсионира Баждеков


"Левски" пенсионира Баждеков

1934 0

Дните на Константин Баждеков на "Герена" изтичат. Новият собственик на "Левски" Спас Русев е решил да го пенсионира и да повери финансовото управление на клуба на свой човек. Това трябва да се случи в близките седмици.

Двама са фаворити да заемат директорската позиция на Баждеков. Това са Любомир Минчев и Михаил Михайлов. Първият е дългогодишен съдружник на Спас Русев в компанията "Телелинк". Той е запален привърженик на столичани и близък приятел на новия главен акционер на 'Герена". Двамата имат обши интереси в сферата на информационните технологии. Михаил Михайлов пък е родом от Габрово и има строителен бизнес, информира "Тема спорт".

Левски подготвя скъпа зимна селекция

Плановете на Спас Русев са някой измежду двамата да се заеме със счетоводната част от управлението и да направи така, че Левски да се превърне в печелившо дружество. Влизането на Михайлов или Минчев в клуба ше означава, че и последният човек, останал на "Герена" от ръководството на Тодор Батков - Константин Баждеков, ще бъде освободен.

61-годишният финансист е част от сините от далечната 1999 година и оцеля при всички ръководства досега. Очаква се това решение на Русев да получи добър отзвук сред феновете, които в последните две години не са в добри отношения с Баждеков и призоваха бившите собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов да го освободят, защото работи срещу клуба. Това не се случи, а по-късно напрежението утихна.

Припомняме, че в Надзорния съвет на Левски, след като Спас Русев взе пълния пакет акции, влязоха синът му Евгени Русев и Деян Петков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички