Левски капитулира на "Лаута", "смърфовете" взеха скалпа на втори фаворит


Левски капитулира на "Лаута", "смърфовете" взеха скалпа на втори фаворит
Снимка: Levski.bg

5781 0

Левски записа първо поражение в българската Първа лига. Силната серия от 5 поредни победи на "сините" беше спряна, след като Локомотив (Пловдив) успя да ги излъже и спечели дербито в неделя вечер с 1:0 на "Лаута".

"Железничарите" стартира много добре двубоя, което доведе до гол още в 15'. Анте Аралица се възползва от страхотно центриране на Умарбаев и останал непокрит нямаше проблем да преодолее Полачек.

В оставащите 75' Левски редеше положение след положение, а в основен грешник се превърна Серджиу Буш, който направи куп пропуски и на моменти проваляше отлични акции на "сините". През второто полувреме Паулиньо и Васчук се появиха на терена, но и те не повлияха достатъчно, за да бъде избегната загубата.

Така Левски остава без победа на "Лаута" от 2015 година насам, като вече събра 3 поражения и 3 равенства в своя "пловдивски" актив. Локомотив (Пловдив) пък удари още един фаворит за титлата, след като преди няколко кръга "смърфовете" биха и Лудогорец със същия резултат, но в Разград.

В класирането 26-кратните шампиони сдадоха първото място за сметка на ЦСКА след първата си загуба в класирането. Отборът е с 19 точки - колкото имат и "червените".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата добра възможност в мача бе за домакините, като в 5' Янко Ангелов опита изстрел от далечно разстояние, с който търсеше изненадата, но топката премина в страни от вратата на Левски.

Минута по-късно и "сините" стигнаха до добра възможност, като Жерсон Кабрал пусна към Милош Цветкович, а сръбският бранител центрира към малкото наказателно поле. Там обаче Серджиу Буш не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 14' обаче домакините оползотвориха втората си възможност в срещата. При центриране на Парвиз Умарбаев, Анте Аралица бе оставен непокрит и нападателят с лекота откри - 1:0.

"Смърфовете" отлично се прстроиха в защита в следващите минути и Левски много трудно достигаше до положения. Единственото по-сериозно положение беше в 38', когато Мариани центрира отлично от пряк свободен удар, но Ейолфсон не успя да засече на сантимтри от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През вторите 45 минути "сините" се опитаха да натиснат и в 53' Иван Горанов нахлу отлично в половината на съперника и центрира отлично за Буш, който от много удобна позиция стреля изключително слабо и дори не уцели вратата. Само няколко минути по-късно Цветкович се озова на перфектна позиция и отправи тежък удар, но топката рикошира в защитник на "смърфовете" и излезе в корнер.

В 63' Левски профука още един прекрасен шанс, след като удар на Ейолфсон с глава премина над вратата. Няколко минути по-късно резервата Васчук намери перфектно Обертан в наказателното поле, но ударът на французина също беше избит.

В заключителните 15 минути Луков беше перфектен при два удара на Обертан и Буш, а в 81' отново румънецът беше намерен отлично в наказателното поле, но ударът му за пореден път беше неточен - все още 1:0 за "смърфовете".

В добавеното време изсипана топка в наказателното поле беше добре свалена от Тиам за Буш, но румънецът отново не успя да засече във вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКО: Мартин Луков, Милош Петрович, Асен Георгиев, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Игор Банович, Янко Ангелов, Парвизджон Умарбаев, Абделхаким Буна, Бирсент Карагерен, Анте Аралица

ЛЕВСКИ: Мартин Полачек, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Иван Горанов, Антони Белмонт, Кали Тиам, Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Габриел Обертан, Сержиу Буш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като започна първенството с две поредни загуби, отборът от Пловдив стабилизира изявите си и постигна 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в послените си 5 мача. Два от успехите на Локомотив бяха като гост на Ботев (0:1) в пловдвиското дерби и на шампиона Лудогорец (0:1). Сега за селекцията на Акрапович престои не по-лек тест, тъй като посреща летящия високо Левски.

Столичани все още нямат дори равенство, откакто на "Герена" дойде сръбският специалист Славиша Стоянович. Левски има само едно равеснтво в първенството до момента и се намира в серия от 6 победи преди гостуването на "Лаута". То обаче няма да е никак лесно, тъй като 26-кратните шампиони нямат победа в Пловдив в последните си 5 гостувания (3 равенства, 2 загуби).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички