Левски е близо до трансфера на крило от Мали


Левски е близо до трансфера на крило от Мали
Снимка: Официален сайт на Левски

4334 0

Левски е много близо до това да си осигури официално услугите на първо лятно попълнение. "Сините" са пред подпис с малийското крило Ибрахима Тандиа, пише "Тема спорт". В момента той е част от румънския елитен Сепси - отборът е на последно място в първата шестица на шампионата. Тандиа обаче се представя отлично.

Африканецът е участвал в 31 двубоя, всичките като титуляр, като е отбелязал 10 гола. Престоял е на терена 2730 минути - средно по 88 на мач, като е бил заменян само 5 пъти. Малиецът, който е роден и израснал във Франция, вече няколко пъти е бил наблюдаван от главния скаут на клуба Богдан Патрашку. Наскоро той заяви, че в Румъния няма играч, който Левски да не може да си позволи. За Ибрахима от "Герена" дори не трябва да вадят трансферна сума. Причината е, че той има контракт с настоящия си клуб до края на шампионата и след това става свободен агент.

Тандиа е роден на 12 юли 1993 година, висок е 171 сантиметра. Може да играе по целия фронт на атаката, действал е и като централен нападател. По-често играе с десния крак. Той е юноша на Сошо, а след това преминава през школата на Каен. През 2011/12 дебютира за този отбор в елита на Франция. След това става част от втородивизионния Тур, като има и мачове за дубъла на тима в по-ниските дивизии.

През пролетта на 2018-а се мести в Сепси. В първия полусезон за румънския тим участва в 17 шампионатни срещи, в които реализира 5 гола. В Сепси 25-годишният Ибрахима Тандиа е съотборник с бившия халф на Левски Стефан Велев, който е основен играч. За друга от трансферните цели на столичани от румънското първенство четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички